ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ01162021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΜΕΘ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΜΕΘ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ερώτηση στη Βουλή αποκαλύπτει τη διαδικασία στελέχωσης - Επιβεβαίωση του "Ε.Τ."

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να λειτουργήσει με ιατρικό προσωπικό αλλά και με εθελοντές Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπως είχε αποκαλύψει προ εβδομάδων ο "Ε.Τ.". 
Η εξέλιξη αυτή αναφέρεται σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Λαμπρούλης σχετικά με τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ καταγγέλλουν ότι η ΜΕΘ που πρόκειται να ανοίξει, θα αντιμετωπίσει προβλήματα στη λειτουργία της, λόγω της έλλειψης εκπαιδευμένου και εξειδικευμένου προσωπικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την ηλεκτροδότηση και υδροδότηση του νέου Νοσοκομείου, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά μία περιορισμένη λειτουργία ενός ορόφου, στον οποίο θα λειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Η ερώτηση των τριων βουλευτών είναι αποκαλυπτική και έχει ως εξής: «Στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας δεν υπάρχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ η κλινική που διαμορφώνεται σε όροφο του κτιρίου αυτές τις μέρες, θα στελεχωθεί από προσωπικό που δεν έχει λάβει εκπαίδευση για να αντιμετωπίσει περιστατικά κορωνοϊού και ενώ παραμένουν οι ελλείψεις σε υποδομή, τα απαιτούμενα υλικά και μέσα.
Η διοίκηση σχεδιάζει να λειτουργήσει η ΜΕΘ που υπάρχει στο νέο Νοσοκομείο. Όμως, με αναισθησιολόγους που θα μετακινηθούν από το ΓΝΧ και με τη διαδικασία του εντέλλεσθε.
Μοιράζει χαρτιά στους νοσηλευτές συγκεντρώνοντας εθελοντές από το υπάρχον προσωπικό προκειμένου να στελεχωθεί η ΜΕΘ στο νέο Νοσοκομείο.
Ωστόσο, κι αν ακόμα αυτό συμβεί, η ΜΕΘ δε θα μπορεί αντικειμενικά να λειτουργήσει ως τέτοια, ελλείψει κυρίως εκπαιδευμένου και εξειδικευμένου προσωπικού. Σεμινάρια που κάνουν τώρα στο υπάρχον προσωπικό, είναι τραγικό να θεωρούνται αρκετά.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ