ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι05262020

Τρι, 26 Μαϊ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

ΤΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Ο νομός δεν έχει πληγεί υγειονομικά - Η ετοιμότητα των αρχών - Η ανησυχία να μας έρθει κρούσμα από μετακινήσεις φορέων του κορονοϊού

Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες 15 ημέρες για την Χαλκιδα και την Εύβοια, σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού. Ο νομός δεν έχει κρούσματα και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό να παραμείνει έτσι, δεδομένου ότι αν αρχίσει η επιδημία να εξαπλώνεται και στην Εύβοια, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επιπτώσεις.
Η Εύβοια είχε μόνο ένα κρούσμα, που ξεπεράστηκε ενώ δεν είχε μεταδοτικότητα. Επίσης όλα τα περιστατικά που ελέγχθηκαν ήσαν καθαρά. Έτσι, αυτή τη στιγμή κινδυνεύει μόνο από εισαγόμενο κρούσμα που μπορεί να εισαχθεί στην τοπική κοινωνια με δυο τρόπους:
- Από πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό, ιδιαίτερα από την Βρετανία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αρκετοί επιβάτες έχουν κορονοϊό ενώ όλοι οι υπόλοιποι οφείλουν να μείνουν σπίτι επί 14 ημέρες και ελέγχονται γι αυτό. Αν δεν το κάνουν το πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ συν ποινικά.
- Από πολίτες που θέλουν να "ξεσκάσουν" και επιλέγουν την κοντινή στην πρωτεύουσα, Χαλκίδα για μια σύντομη απόδραση.
Αξιωματούχοι στους οποίους θέσαμε τα παραπάνω παραδέχθηκαν ότι αυτός ο διπλός φόβος υπήρχε για την Εύβοια αλλά σήμερα έχει σχεδόν μηδενιστεί λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. "Η Χαλκίδα και η Εύβοια μπορούν να παραμείνουν ΄καθαρές΄ αν οι κάτοικοι τηρήσουν το "μένουμε σπίτι". Αν υπάρξει υπευθυνότητα, τότε θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα", εξηγούν.
Η Εύβοια έχει λοιπόν ένα δίχτυ προστασίας που το συνθέτουν η απαγόρευση κυκλοφορίας, οι έλεγχοι όσων επιστρέφουν στη χώρα και το "μένουμε σπίτι". Αν αυτά λειτουργήσουν σωστά τις επόμενες 15 ημέρες θα έχει ξεπεραστεί ο φόβος των κρουσμάτων στο νομό.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι όλοι οι Φορείς (Περιφέρεια, Δήμοι, Νοσοκομεία κ.α.) συνεργάζονται καθημερινά για να είναι έτοιμοι αν προκύψει περιστατικό. Όλα δείχνουν ότι η Εύβοια υγειονομικά είναι προετοιμασμένη.

ΕΚΚΛΗΣΗ Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Με βάση τα παραπάνω, σημαντική είναι η παρέμβαση Β. Αποστόλου που αναφέρει: “Καλώ για μια ακόμη φορά όλους τους συμπατριώτες μου να συμμορφωθούν με τους κανόνες και τα δεδομένα που επιβάλει η επείγουσα ανάγκη καταπολέμησης του κορονοϊού. Η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε μια πανδημία εξαιρετικά επικίνδυνη για το μέλλον της.
Κι αυτό που θέλει από εμάς είναι να μη συμβάλλουμε με πράξεις ανευθυνότητας στην ανεξέλεγκτη εξάπλωσή της. Όλοι γνωρίζουμε τον κίνδυνο και μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε μόνο αν μείνουμε στα σπίτια μας...".