ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ01162021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σε πρώτη φάση μόνο για ασθενείς κορωνοϊού - Τι ζητά η Κίνηση Πολιτών - Τι εξετάζει το υπουργείο Υγείας

Την ώρα που το σύστημα Υγείας δοκιμάζεται σκληρά από έλλειψη χώρων και εξοπλισμού, η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους για να λειτουργήσει το νοσοκομείο Χαλκίδας που είναι ιδανικό να ενταχθεί στη μάχη κατά του κορωνοϊού. 
Σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται ολόκληρη μελέτη στο Υπουργείο Υγείας, όπου εξετάζεται αν το νέο νοσοκομείο μπορεί να είναι σύντομα έτοιμο ώστε να λειτουργήσει.

Το θέμα ενισχύει δυναμικά η Κίνηση Πολιτών για την λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας που αυτές τις ημέρες συγκεντρώνει υπογραφές, προκειμένου να ζητηθεί τουλάχιστον η άμεση λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για τους ασθενείς από τον κορονοϊό.
Η σχετική ανακοίνωση - πρόσκληση αναφέρει τα εξής: "Το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας είναι έτοιμο εδώ και δυο χρόνια. Ενόψει της πανδημίας του κορονοϊού, που αφορά όλο τον πληθυσμό, ζητάμε:
▶Την άμεση λειτουργία της ΜΕΘ και των υποστηρικτικών τμημάτων.
▶Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Στο νέο νοσοκομείο να φθάνουν μόνον τα περιστατικά που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό και χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης. Μόνον έτσι θα μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά και το παλιό νοσοκομείο. Γιατί η ζωή δεν σταματάει όσο και να μείνουμε στο σπίτι. Δεν θα σταματήσουν τα τροχαία, τα εγκεφαλικά και τα εμφράγματα!"

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ
Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, ένα υπερσύγχρονο έργο, απαραίτητο για όλη την Εύβοια, ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2008 και ήταν προγραμματισμένο να εγκαινιαστεί πέρυσι.
Το νοσοκομείο κατασκευάστηκε στη θέση παλιού στρατοπέδου. Αποτελείται από ένα συγκρότημα κτηρίων 6 ορόφων, συνολικής επιφάνειας 32.338,42 τμ. με υπόγεια, σε οικόπεδο με εμβαδόν περίπου 200 στρέμματα.
Το Νοσοκομείο είναι δυναμικότητας 278 κλινών και περιλαμβάνει Νοσηλευτικές Μονάδες Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα, Μαιευτική Νοσηλευτική, Παιδιατρική Νοσηλευτική, Τμήμα Βρεφών και Προώρων, Βραχεία Νοσηλεία, ΜΕΘ Παθολογικού, ΜΕΘ Καρδιολογικού, Τεχνητό Νεφρό, Μεσογειακή Αναιμία, Βραχεία Νοσηλεία ΤΕΠ και Μόνωση Παιδιών και Ψυχιατρική.
Το Νοσοκομείο δεν λειτούργησε αν και κτιριακά είναι έτοιμο γιατί κατά τις εργασίες κατασκευής του δρόμου πρόσβασης βρέθηκαν σημαντικά ευρήματα της Κλασικής, της Ελληνιστικής και της Ρωμαϊκής περιόδου, όπως τμήματα των τειχών της πόλης, σπίτια, αγγεία, ένα νεκροταφείο κ.α.
Ωστόσο ακόμα και αν ξεπεραστούν όλα όσα φρενάρουν την λειτουργία του νέου Νοσοκομείου, υπάρχουν μεγάλα θέματα που θα καθυστερήσουν τη λειτουργία του και αυτά είναι: α) Η πρόσληψη προσωπικού και β) Ο εξοπλισμός.
Με την ελληνική γραφειοκρατία μιλάμε για άγνωστο διάστημα, εκτός αν λόγω κορονοϊού όλα αυτά γίνουν κατά λόγω "έκτακτης ανάγκης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ