ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11242020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΑ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

ΤΑ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Ετέθησαν στον υφυπουργό Β. Κοντοζαμάνη ο οποίος υπόσχεται γρήγορες επιλύσεις

Εκκρεμή θέματα Υγείας που αφορούν την Εύβοια και εφόσον επιλυθούν θα διορθώσουν μεγάλες εκκρεμότητες που ταλαιπωρούν πολίτες και εργαζόμενους σε μονάδες του νομού, τέθηκαν στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής παρουσία του Υφυπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντζαμάνη.
Αρχικά αναφέρθηκαν ως πρώτα προβλήματα αυτά των Κέντρων Υγείας Ιστιαίας, Αλιβερίου και Ψαχνών, που έχουν αντικαταστήσει τα ακτινολογικά τους μηχανήματα με νέα ψηφιακά, αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμα ακτινοφυσικός για να υπογράψει την σχετική άδεια λειτουργίας, με αποτέλεσμα οι πολίτες να καταφεύγουν σε ιδιωτικά ακτινολογικά κέντρα.
Ως δεύτερο παράδειγμα αναφέρθηκε το υποστελεχωμένο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου, το οποίο διαθέτει μόλις έναν παθολόγο και αγροτικούς ιατρούς, ενώ δεν διαθέτει ούτε παιδίατρο. Επιπλέον, το παράλογο στην Σκύρο είναι ότι δύο φορές στο παρελθόν έγινε προσπάθεια διάθεσης εξοπλισμού τηλεϊατρικής, η οποία δυστυχώς υπονομεύτηκε και τελικά δεν ευοδώθηκε.
Εξίσου σημαντικό θέμα είναι και το γεγονός ότι στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και στο Νοσοκομείο Καρύστου δεν υπάρχει μονάδα Αιμοκάθαρσης, με συνέπεια οι ασθενείς να υπόκεινται σε τεράστια ταλαιπωρία. Και όλα αυτά τη στιγμή που στην Λαμία εγκαινιάστηκε η μεγαλύτερη μονάδα τεχνητού νεφρού στα Βαλκάνια.
Τα παραπάνω έθεσε ο κ. Ζεμπίλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο μεγάλο ζήτημα που θα ανακύψει στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, καθώς αυτό είναι μεγαλύτερο κατά 90 κλίνες και δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή επαρκές ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, οπότε προκύπτει κίνδυνος ακόμα και για τη λειτουργία της ΜΕΘ, που αποτελεί και συμβατική υποχρέωση από το ΕΣΠΑ, το οποίο και χρηματοδότησε το έργο.
Κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, ο Θανάσης Ζεμπίλης επισήμανε επίσης, τη σημασία της εφαρμογής  της τηλεϊατρικής στη χώρα μας. Μέσω της εφαρμογής αυτής, ανέφερε, δίνεται πλέον η δυνατότητα να εκμηδενιστούν οι αποστάσεις, να εξοικονομηθούν πόροι και να εξασφαλιστεί ισότιμη πρόσβαση στην υγεία, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας.