ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ04012020

Τετ, 01 Απρ 2020 4pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Ακόμα να λειτουργήσει το ακτινολογικό στο ΚΥ Ιστιαίας

Ακόμα να λειτουργήσει το ακτινολογικό στο ΚΥ Ιστιαίας

Να τεθεί σε λειτουργία ο ακτινολογικός εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, ζητά το ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Η ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές Μαρίνος και Λαμπρούλης αναφέρει:
"Μετά από μεγάλη καθυστέρηση, στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας αρχές Νοέμβριου 2019, εγκαταστάθηκε ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα και εμφανιστήριο.

Για τη λειτουργία του και την παράδοση σε χρήση απαιτείται νέα αδειοδότηση του ιατρείου, αφού πρώτα πραγματοποιηθεί έλεγχος από ακτινοφυσικό. Από της αρχές Νοέμβριου με ευθύνη της 5ης ΥΠΕ και του υπουργείου Υγείας δεν έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι παραπάνω απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου το ιατρείο να ξεκινήσει τη λειτουργία του.
Το αποτέλεσμα είναι ότι από το Νοέμβριο, δηλαδή για 3 μήνες, δε λειτουργεί το ακτινολογικό τμήμα και κανένας πολίτης δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί στο Κ.Υ. για να βγάλει μια ακτινογραφία.
Αυτό οδηγεί εκατοντάδες ασθενείς σε ιδιωτικά ακτινολογικά κέντρα, για ανάγκες που έπρεπε να καλύπτονται από το Κ.Υ.
Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Κ.Υ. Αλιβερίου και Ψαχνών.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:
– Για να αντιμετωπιστούν άμεσα αυτά τα προβλήματα και για να τεθεί σε λειτουργία ο ακτινολογικός εξοπλισμός με ευθύνη του αναγκαίου προσωπικού".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ