ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ01202021

Τρι, 19 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Τοποθετήθηκε δημόσιος απινιδωτής στο Αλιβέρι

Τοποθετήθηκε δημόσιος απινιδωτής στο Αλιβέρι

Τοποθετήθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο - Δωρεά της ΑΓΕΤ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου τοποθέτησε έξω από το αστυνομικό τμήμα του Αλιβερίου έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή.

Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (ΑΕΑ) είναι μια μικρή, ελαφριά, αξιόπιστη συσκευή, που ανιχνεύει αυτόματα τον καρδιακό ρυθμό και έχει την ικανότητα, βάσει προγραμματισμού, να καθορίσει αν απαιτείται απινιδισμός (χωρίς παρέμβαση από τον χειριστή). Φορτίζεται αυτόματα και προτρέπει τον χειριστή με φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά να χορηγήσει ηλεκτρική ενέργεια, με σκοπό την επαναλειτουργία της καρδιάς.
Επισημαίνουμε, ότι τον Απινιδωτή μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο πολίτες με πιστοποιημένη εκπαίδευση στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (Β-ΚΑΑ) και στη χρήση ΑΕΑ, εκπαίδευση η οποία παρέχεται, είτε σε ειδικό πιστοποιημένο σεμινάριο αναγνωρισμένο από την ΕΕΚΑΑΝ του ΚΕΣΥ, είτε στο πλαίσιο πιστοποιημένης από το ΚΕΣΥ επαγγελματικής κατάρτισης, σύμφωνα πάντοτε, με τη σχετική Υπουργική Απόφαση Υ4Α/οικ.15576 «ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ(ΚΑΑ)», με την οποία και καθορίσθηκε ότι πέραν της υποχρεωτικής εκπαίδευσης όλων των επαγγελματιών υγείας στη Βασική Υποστήριξη ζωής και στην Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση (ΑΕΑ), δύναται να εκπαιδευτούν και οι μη επαγγελματίες υγείας (πολίτες).
Ο εν λόγω Απινιδωτής αποτελεί μια ευγενική χορηγία της ΑΓΕΤ στον Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ