ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11242020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΠΙΕΣΗ ΑΠΌ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΠΙΕΣΗ ΑΠΌ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Το έργο ξεκίνησε το 2008 και ακόμα δεν έχει παραδοθεί

Σύσκεψη για τα συνοδά έργα - Σύσκεψη και στο Υπουργείο Πολιτισμού
Η Χαλκίδα δείχνει αποφασισμένη να μην ανεχτεί πλέον άλλες καθυστερήσεις για το νέο Νοσοκομείο. Ο Δήμος, η Περιφέρεια αλλά και οι βουλευτές του νομού πιέζουν συντονισμένα ώστε να δοθούν λύσεις και το Νοσοκομείο να βγεί από τον κύκλο των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

Προχθές Τρίτη, πραγματοποιήθηκε  ειδική σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Εύβοιας, Γιώργου Κελαϊδίτη, για τα συνοδά έργα του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ.Έλενα Βάκα, ο Αρχαιολόγος κ. Κωνσταντίνος Μπουκάρας, ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Χαράλαμπος Μανιάτης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Χαλκιδέων κ. Φίλιππος Κλάγκος και ο Ανάδοχος του έργου.
Στόχος της συνάντησης ήταν ο απαιτούμενος συντονισμός των εργασιών, που αφορούν στο υπό εξέλιξη έργο της κατασκευής του δρόμου προς το Νέο Νοσοκομείο και τους αγωγούς ομβρίων υδάτων και αποχέτευσης, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.
Επιπλέον, συζητήθηκε το έργο της υδροδότησης, η μελέτη του οποίου έχει σταλεί προς έγκριση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και θα αποτελέσει κύριο θέμα  σε ειδική σύσκεψη, που επρόκειτο να γίνει χθες Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Πολιτισμού, παρουσία όλων των αρμοδίων φορέων.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη μετέβησαν στο χώρο, που πραγματοποιούνται οι εργασίες.

ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Το Νοσοκομείο ξεκίνησε και κατασκευάστηκε στη θέση παλιού στρατοπέδου, αποτελούμενο από ένα συγκρότημα κτηρίων 6 ορόφων, συνολικής επιφάνειας 32.338,42 τμ. με υπόγεια, σε οικόπεδο με εμβαδόν περίπου 200 στρέμματα. Είναι δυναμικότητας 278 κλινών και περιλαμβάνει Νοσηλευτικές Μονάδες Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα, Μαιευτική Νοσηλευτική, Παιδιατρική Νοσηλευτική, Τμήμα Βρεφών και Προώρων, Βραχεία Νοσηλεία, ΜΕΘ Παθολογικού, ΜΕΘ Καρδιολογικού, Τεχνητό Νεφρό, Μεσογειακή Αναιμία, Βραχεία Νοσηλεία ΤΕΠ και Μόνωση Παιδιών και Ψυχιατρική.
Η καθυστέρηση οφείλεται κατ αρχήν στην επιλογή του χώρου που αποτελούσε κομβικό μέρος του αρχαίου περίβολου της πόλης.
Δεν έγινε καμία απολύτως μελέτη για τους γύρω από το νοσοκομείο χώρους, με αποτέλεσμα πλέον η αρχαιολογική σκαπάνη να έχει εντοπίσει σημαντικά ευρήματα.
Βρέθηκαν, κατά τις εργασίες κατασκευής του επίμαχου δρόμου, σημαντικά ευρήματα της Κλασικής, της Ελληνιστικής και της Ρωμαϊκής περιόδου, όπως τμήματα των τειχών της πόλης, σπίτια, αγγεία, ένα νεκροταφείο κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ