ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11242020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΡΧΕΣ 2020 ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;

ΑΡΧΕΣ 2020 ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;

Αναπόδεικτη... αισιοδοξία την ώρα που έχουμε νεα εμπλοκή με τον αγωγό ύδρευσης

Με τίτλο "πέπλο σιωπής γύρω από το νέο Νοσοκομείο", ο "Ε.Τ." περιέγραψε πριςν λίγες ημέρες μια αλήθεια: 
Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το πότε θα λειτουργήσει το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Επισημάναμε μάλιστα ότι απαιτείται επιπρόσθετος χρόνος για να γίνουν οι προσλήψεις, να αποκτηθεί ο εξοπλισμός κ.ο.κ. Θυμίσαμε τέλος ότι το νέο νοσομομέιο Χαλκίδας έχει ξεκινήσει από το 2008 (!) και "κόλλησε" όταν στα λεγόμενα συνοδά έργα βρέθηκαν αρχαιότητες.

Φαίνεται ότι το δημόσιο ερώτημα που υποβάλαμε κινητοποίησε τοπικές δυνάμεις που αναζήτησαν την απάντηση και να η πρώτη: Ο Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Live Fm 89,6» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουτσελίνη, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τα θετικά αποτελέσματα, που αναμένεται να έχουν οι παρεμβάσεις, οι οποίες γίνονται από κοινού με τους τοπικούς φορείς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους θα πρέπει να έχουμε μπει επιτέλους στο νέο Νοσοκομείο».
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τη νέα εξέλιξη και τις ενστάσεις της προϊσταμένης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Χαλκίδας  για  τα συνοδά έργα ενημέρωσε, ότι επικοινώνησε εκ νέου με την Υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη, η οποία απάντησε, ότι η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε τον Αύγουστο βάσει της οποίας αίρονται τα εμπόδια που είχε προκαλέσει η προκάτοχός της επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να εκτελεστεί, οπότε και δεν κατανοεί ουσιαστικά, γιατί προέκυψε εκ νέου εμπλοκή, όπως και για το θέμα του αγωγού ύδρευσης.
Επίσης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της πρόσληψης προσωπικού, υπογραμμίζοντας ότι στο υφιστάμενο Νοσοκομείο, όπου σήμερα τα κενά των οργανικών θέσεων ανέρχονται σε ποσοστό 40%, άμεσα μπορεί να δρομολογηθεί η διαδικασία πρόσληψης επιπλέον ιατρικού προσωπικού και ταυτόχρονα ασκούνται πιέσεις για  το οργανόγραμμα του νέου νοσοκομείου για τις επιπλέον θέσεις που θα πρέπει να προκηρυχθούν .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ