ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11242020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΕΝΑ ΠΕΠΛΟ ΣΙΩΠΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΕΝΑ ΠΕΠΛΟ ΣΙΩΠΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του, ούτε για εκκίνηση προσλήψεων εξοπλισμών κ.α.

Τι συμβαίνει με το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας; 
Ένα πέπλο σιωπής δεν επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς, ότι με το ξεκίνημα των λεγόμενων συνοδών έργων έχει ξεκινήσει και η αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία του. Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, πήρε λοιπόν την πρωτοβουλία να διοργανώσει σήμερα σύσκεψη φορέων για το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας, ώστε να γίνει γνωστή η κατάσταση που ισχύει..

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Η λειτουργία του νέου Νοσοκομείου έχει καθυστερήσει αν και ξεκίνησε να κατασκευάζεται το... 2008! Αλλά και σήμερα αν αναλογιστούμε ότι χρειάζονται προσλήψεις και προμήθειες, υπάρχει ο φόβος νέων καθυστερήσεων αγνώστου χρόνου πια.
Το ολοκληρωμένο αλλά ακόμα κλειστό νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, είναι ένα υπερσύγχρονο έργο, επιβελημένο για την Εύβοια, που όπως είπαμε ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2008, αλλά ενώ ήταν προγραμματισμένο να εγκαινιαστεί φέτος, όλα σταμάτησαν και πολύ λογικά, λόγω της Αρχαιολογίας.
Ήταν γνωστό πως το συγκεκριμένο σημείο, στα νότια της Χαλκίδας, πολύ κοντά στα ΚΤΕΛ, αποτελούσε κομβικό μέρος του αρχαίου περίβολου της πόλης. Δεν έγινε καμία απολύτως μελέτη όταν έπρεπε στους γύρω από το νοσοκομείο χώρους, με αποτέλεσμα η αρχαιολογική σκαπάνη να έχει εντοπίσει σημαντικά ευρήματα και το κτήριο να στέκει... κενό, αφού πλέον δεν μπορεί να κατασκευαστεί ο δρόμος και οι απαραίτητοι αγωγοί ομβρίων υδάτων.
Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται  για το νοσοκομείο που κατασκευάστηκε στη θέση παλιού στρατοπέδου, αποτελούμενο από ένα συγκρότημα κτηρίων 6 ορόφων, συνολικής επιφάνειας 32.338,42 τμ. με υπόγεια, σε οικόπεδο με εμβαδόν περίπου 200 στρέμματα. Το Νοσοκομείο είναι δυναμικότητας 278 κλινών και περιλαμβάνει Νοσηλευτικές Μονάδες Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα, Μαιευτική Νοσηλευτική, Παιδιατρική Νοσηλευτική, Τμήμα Βρεφών και Προώρων, Βραχεία Νοσηλεία, ΜΕΘ Παθολογικού, ΜΕΘ Καρδιολογικού, Τεχνητό Νεφρό, Μεσογειακή Αναιμία, Βραχεία Νοσηλεία ΤΕΠ και Μόνωση Παιδιών και Ψυχιατρική.
ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ
Λίγες δεκάδες μέτρα μακριά, πάνω από τα ΚΤΕΛ, στο σημείο όπου έγινε η χάραξη του δρόμου και πλησίον της αρχαίας ακρόπολης της Χαλκίδας, βρέθηκαν μόλις πριν λίγους μήνες, κατά τις εργασίες κατασκευής του επίμαχου δρόμου, σημαντικά ευρήματα της Κλασικής, της Ελληνιστικής και της Ρωμαϊκής περιόδου, όπως τμήματα των τειχών της πόλης, σπίτια, αγγεία, ένα νεκροταφείο κ.α.
Τα ευρήματα είναι σημαντικά για μια πόλη με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον όπως η Χαλκίδα.
Η ανακάλυψη και διατήρηση της οχύρωσης της που ανάγεται στην Κλασική και Ελληνιστική περίοδο, αποτελεί αναμφίβολα σταθμό στην ιστορία της έρευνας της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ