ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ10012020

Πεμ, 01 Οκτ 2020 9am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Νέες αποχωρήσεις γιατρών από το Νοσοκομείο Κύμης

Νέες αποχωρήσεις γιατρών από το Νοσοκομείο Κύμης

Προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κύμης περιγράφει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο οποίος δημοσιοποιεί το γεγονός ότι αποχωρούν συνεχώς γιατροί από το Νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει –μεταξύ άλλων- ότι:
«Τον Δεκέμβριο συνταξιοδοτείται ο ένας από τους δύο ακτινολόγους. Από τους τρεις καρδιολόγους, του ενός επικουρικού συνάδελφου έληξε η σύμβαση, ενώ ο άλλος διορίστηκε σε άλλο Νοσοκομείο. Από τους 5 παθολόγους, ένας διορίστηκε σε Νοσοκομείο της Αττικής και αποχώρησε.
Ως την ερχόμενη Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη, το Νοσοκομείο δε θα καλύπτεται εφημεριακά από καρδιολόγο και μετά θα είναι αδύνατο να καλυφθούν επαρκώς οι βάρδιες , αφού μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη θα έχει αποχωρήσει και ο δεύτερος καρδιολόγος αφήνοντας το νοσοκομείο ακάλυπτο.
Αντίστοιχα, στο ακτινολογικό τμήμα που καλύπτει τόσο ανάγκες προληπτικής ιατρικής όσο και επείγοντα περιστατικά θα υπολειτουργεί με μόνο έναν ακτινολόγο. Τα νέα αυτά κενά έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα υποβαθμίζοντας περαιτέρω το Νοσοκομείο.
Μάλιστα, το ΔΣ του Σωματείου μας είχε ζητήσει με έγγραφη επιστολή του (από τις 14/8/2019) ενημέρωση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για το πώς θα καλυφθούν άμεσα αυτά τα κενά που δεν προέκυψαν από τη μια μέρα στην άλλη. Ως και σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απολύτως απάντηση, έγγραφη ή έστω προφορική!»

Το Σωματείο ζητάει:
Να μη συνεχιστεί η υποβάθμιση του Νοσοκομείου.
Να προληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό με μόνιμες σχέσεις εργασίας.
Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που ήδη εργάζονται καθώς καλύπτουν πάγιες ανάγκες του Νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ