ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ08122020

Τρι, 11 Αυγ 2020 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ Η ΜΙΣΗ... ΕΥΒΟΙΑ

ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ Η ΜΙΣΗ... ΕΥΒΟΙΑ

Δεκάδες νεφροπαθείς σε μόνιμο Γολγοθά μετακίνησης προς Χαλκίδα ή και Αθήνα! - Συνάντηση Κεδίκογλου - Κοντοζαμάνη

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη - υπενθύμιση ότι η Νότια και Βόρεια Εύβοια δεν έχουν μονάδες αιμοκάθαρσης επιβαρύνοντας δραματικά νεφροπαθείς οι οποίοι κάθε δυο ημέρες, πρέπει να μετακινούνται επί ώρες προς Χαλκίδα αλλά και... Αθήνα για τη συντήρησή τους.

Στο νομό Ευβοίας διαβιούν περί τους 180 νεφροπαθείς. Από αυτούς περί τους 40 εξυπηρετούνται από τη μονάδα τεχνητού νεφρού Χαλκίδας.
Τα οξύτατα προβλήματα των νεφροπαθών της Εύβοιας  έθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου στον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, ζητώντας την όσο το δυνατόν γρηγορότερη δημιουργία Μονάδων Τεχνητού Νεφρού στη Βόρεια και Νότια Εύβοια, όπου δεκάδες νεφροπαθείς και οι οικογένειές τους βιώνουν έναν πραγματικό «Γολγοθά», καθώς είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται τακτικά προς την Χαλκίδα και την Αθήνα και δυστυχώς υπόκεινται καθημερινά σε σωματική, ψυχική, αλλά και οικονομική ταλαιπωρία.
Στη συνάντηση που είχε ο Σίμος Κεδίκογλου με τον Υφυπουργό Υγείας συμμετείχε και ο Διοικητής του  Γενικού Νοσοκομείου Καρύστου κ. Αναστάσιος Μίχας. 
Συγκεκριμένα, για την Κάρυστο ζητήθηκε η συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος  στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για  τη δημιουργία μιας σύγχρονης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο. Σε ό, τι αφορά την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας εξασφαλίστηκε η δωρεά έξι μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, ενώ ο υφυπουργός δεσμεύτηκε και  για την παροχή του απαραίτητου λοιπού εξοπλισμού, όπως και για την πρόσληψη ενός Νεφρολόγου και ταυτόχρονα την κατάλληλη εκπαίδευση νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο είναι  απαραίτητο για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Παράλληλα, ο Σίμος Κεδίκογλου έθεσε τα οξύτατα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας και κυρίως αυτό της δραματικής υποστελέχωσης, καθώς το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 230 με 240  εκ των οποίων περίπου: οι 40 θέσεις αφορούν σε ιατρικό προσωπικό, οι 120 σε νοσηλευτικό, οι 60 σε διοικητικό και οι 10 σε παραϊατρικό προσωπικό. Δεδομένων των αυξημένων αναγκών ζήτησε από τον υφυπουργό να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ταχύτερη δυνατή εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας.