ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07142020

Δευ, 13 Ιουλ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 1,8 ΕΚΑΤ. € ΓΙΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙ

ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 1,8 ΕΚΑΤ. € ΓΙΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙ

 Εξαγγελία Μαυραγάνη, χωρίς να διευκρινίζεται που ακριβώς πηγαίνουν τα χρήματα

 
Σχεδόν πέντε μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στο Μαντούδι αναγγέλεται η πρώτη καταβολή αποζημιώσεων ύψους 1,8 εκατ. ευρώ μέσω του πρώην Υφυπουργού Μεταφορών κ. Μαυραγάνη. Θυμίζουμε ότι υπάρχει απάιτηση για πλήρη καταγραφή όλων των ζημιών και αποζημίωση σε κάθε πληγέντα.  Με το ποσό αυτό δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιοι και από πόσο θα πληρωθούν.

Στο Μαντούδι, ήταν βιβλική η καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία στο Μαντούδι Ευβοίας. 
Δύο άνθρωποι χάθηκαν ενώ τα νερά του ποταμού Κηρέα φούσκωσαν και πλημμύρισαν τα πάντα.
Σπίτια και δημόσια κτίρια πλημμύρισαν τότε, ενώ κάποιοι ανέβηκαν ακόμα και σε ταράτσες για να σψθούν. 
Πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και κινδύνευσαν σοβαρά.
Άμεσα  δύο δήμοι κηρύχτηκαν τότε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 
Οι κάτοικοι επί εβδομάδες δεν είχαν πόσιμο νερό ενώ κτηνοτρόφοι και οι αγρότες έχασαν ζώα και γη μη έχοντας κανένα εισόδημα.
Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
«Όπως είχα προαναγγείλει, πριν την αποχώρησή μου για εθνικούς λόγους από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, απέμενε λίγο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της έγκρισης των χρημάτων της αποζημίωσης για το μαρτυρικό Μαντούδι και το Δήμο Λίμνης - Μαντουδίου - Αγ. Άννας, αναφορικά με τις καταστροφικές πλημμύρες του προηγούμενου Φθινοπώρου.
Σήμερα εγκρίθηκε το ποσό από το Υπουργείο Υποδομών και ευχαριστώ θερμά γι αυτό. Το ποσό του 1.800.000 ευρώ τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στη διάθεση του δήμου και των συνανθρώπων μας, που τόσο ανάγκη έχουν τις παρεμβάσεις του δήμου για την αποκατάσταση όλων των ζημιών και την πληρωμή των μέχρι σήμερα εργασιών, που ήδη έχουν συντελεσθεί.
Η προσπάθεια για επίλυση των σοβαρότερων από τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας, συνεχίζεται από οποιοδήποτε πολιτικό μετερίζια".