ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11242020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΠΑΡΤΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

ΠΑΡΤΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

Η οικονομία στη Β/Κ  Εύβοια κατέρρευσε

- Τι ζητά άμεσα το Επιμελητήριο Ευβοίας από την Περιφέρεια και το Κράτος

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον  Αντιπεριφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό και τους βουλευτές του Νομού Ευβοίας, να εφαρμοστούν ειδικά μέτρα αναστολής των οικονομικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες της Β /κεντρικής Εύβοιας, κατοίκους και επιχειρηματίες.

Ο λόγος είναι ότι ολόκληρη η περιοχή  έχει δεχθεί ένα βαρύ πλήγμα, δεδομένου ότι έχει αποκοπεί από τον υπόλοιπο νομό λόγω σοβαροτάτων προβλημάτων του κεντρικού άξονα συγκοινωνίας. Η ύπαρξη προβλημάτων ζωτικής σημασίας, όπως αυτό της έλλειψης νερού, είναι πλέον γεγονός και ο κοινωνικός ιστός φαίνεται να έχει διαλυθεί σε όλη τη Β/κεντρική  Εύβοια.
Είναι δεδομένο ότι πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τις περιουσίες τους, τις επιχειρήσεις τους και τα σπίτια τους έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Παράλληλα έχει καταρρεύσει η οικονομική ζωή αφού οι συναλλαγές πάσης φύσεως έχουν μηδενιστεί. 
Ήταν αδύνατον να γίνουν ακόμη και προγραμματισμένα δρομολόγια από το Μαντούδι , γιατί δεν μπορούσε κανείς να... φτάσει στο λιμάνι!
Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο Εύβοιας θεωρεί ότι άμεσα και για όλους τους πολίτες και κατοίκους των πληγεισών περιοχών, θα πρέπει να ισχύσουν μέτρα, με χρονικό ορίζοντα ισχύος τουλάχιστον 6 μηνών, όπως:
- Αναστολή δόσεων του φόρου εισοδήματος, των ληξιπρόθεσμων χρεών τους και των δόσεων ρυθμίσεων οφειλών προς το Δημόσιο
- Αναστολή καταβολής του ΕΝΦΙΑ για τις επιχειρήσεις και τους ιδιοκτήτες όλων των κατεστραμμένων ακινήτων
- Αναστολή καταβολής του ΦΠΑ και των άλλων παρακρατούμενων φόρων
- Αναστολή της καταβολής τρεχουσών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων προς τον ΕΦΚΑ
- Αναστολή των πάσης φύσεως πλειστηριασμών
- Αναστολή της υποχρέωσης καταβολής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τις Τράπεζες που απορρέουν από δανειακές συμβάσεις
- Ρύθμιση για την καταβολή των οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος
- Αναστολή της καταβολής δημοτικών φόρων και τελών
- Ενημέρωση του συστήματος του TAXISNET με ειδικό πρόγραμμα για τις πληγείσες περιοχές που θα αίρει τον αυτοματοποιημένο χαρακτηρισμό φόρων και τελών ως ληξιπρόθεσμων και την παρεπόμενη επιβάρυνσή τους με πρόστιμα και προσαυξήσεις
- Δεδομένου του ενδιαφέροντος που έχει επιδείξει η Κυβέρνηση για τις εκάστοτε δοκιμαζόμενες περιοχές, όπως και του δικού σας, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την αυτόματη άμεση ισχύ των ως άνω ευεργετικών ρυθμίσεων, ώστε να βοηθηθεί η τοπική και να ξεπεράσει το σοκ της καταστροφής.