ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι07142020

Δευ, 13 Ιουλ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΚΥΡΟΥ;

ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΚΥΡΟΥ;

Προσωπικό ενδιαφέρον από τον κ. Π. Τζαφέρο για τη σωστή υγειονομική κάλυψη του νησιού ειδικά τους θερινούς μήνες

Στις προτεραιότητες του κ. Τζαφέρου, Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας φαίνεται να είναι η αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών στη νήσο Σκύρο. 

To νησί βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε συνεχή ανάπτυξη, αυξάνοντας την τουριστική του κίνηση κυρίως χάρις στην εξωστρέφεια που επιδεικνύει αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα και events. Αυτή η πολιτική εξωστρέφειας κάνει τη Σκύρο (και τις ομορφιές της) πιο γνωστή.


Η Σκύρος με πληθυσμό 2.700 κατοίκων περίπου, κάθε καλοκαίρι δέχεται μεγάλο αριθμο επισκεπτών με αποτέλεσμα οι υγειονομικές ανάγκες της να πολλαπλασιάζονται αν μάλιστα σκεφτεό κανείς ότι οι τουρίστες που καταφθάνουν εναλλάσονται συνεχώς. Δεν είναι λίγες οι φορές που αν και το νησί απέχει μόλις 35 χιλιόμετρα από την Εύβοια χρειάζεται να μεταφερθούν ασθενείς με σκάφη του Λιμενικού.
Το ενδιαφέρον Τζαφέρου καταγράφηκε από απρόσμενη επίσκεψή του - μέσα στον Αύγουστο! - στο γραφείο του Δημάρχου Σκύρου Μ. Χατζηγιαννάκη. Στη συνάντηση τους, ο Δήμαρχος Σκύρου και ο διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, συζήτησαν για τη λειτουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου, τη σημερινή υγειονομική κάλυψη του νησιού και τις βελτιώσεις που πρέπει ή μπορούν να γίνουν.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ
Η Σκύρος ιατρικά, εξυπηρετείται από το Πολυδύναμο  Περιφερειακό  Ιατρείο Σκύρου που υπάρχει στη Χώρα.
Επίσης στη Χώρα λειτουργούν δύο Φαρμακεία, δύο Οδοντιατρεία, ένα Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας και ένα Μικροβιολογικό Εργαστήριο. Στη Χώρα υπάρχουν επίσης Ιατρεία Πνευμονολόγου, Καρδιολόγου, Γυναικολόγου, Οφθαλμιάτρου και Ορθοδοντικού, τα οποία λειτουργούν κατά τις μηνιαίες επισκέψεις των παραπάνω ιατρών στο νησί. Τέλος, στην περιοχή της Χώρας υπάρχει ένας Παιδικός σταθμός κι ένα Γηροκομείο. Υπό ανέγερση επίσης είναι στην περιοχή του Μώλου μονάδα βρεφονηπιακού σταθμού.

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ
Στο νέο κτίριο Πολυδύναμου  Περιφερειακού  Ιατρείου Σκύρου απασχολούνται:
Διευθυντής : Καθήκοντα Διευθυντή εκτελεί η   παιδίατρος
Προσωπικό:  1 οδοντίατρος, 5 Νοσηλεύτριες (με απόσπαςση),1 τεχνολόγος χειριστής ακτινολογικού μηχανήματος, 2 αγροτικοί ιατροί, 1 οδηγός ασθενοφόρου, 1 επισκέπτρια υγείας, 1 βοηθός θαλάμου,  1 ιατρός  γενικής ιατρικής – Επιμελήτρια Α΄ μαζί με την παιδίατρο που εκτελεί καθήκοντα Διευθυντή

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ο Δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, χαρακτήρισε την επίσκεψη αυτή θετική όταν δημοσίευσε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, μια φωτογραφία με τον διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Παναγιώτη Τζαφέρο, γράφοντας:
«Η εβδομάδα ξεκίνησε με μια ευχάριστη επίσκεψη στο γραφείο, αυτή του Παναγιώτη Τζαφέρου, διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, με τον οποίο συζητήσαμε θέματα που αφορούν την λειτουργία του ΠΠΙ Σκύρου αλλά και την υγειονομική κάλυψη του νησιού γενικότερα».