ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ05252020

Δευ, 25 Μαϊ 2020 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Επίσπευση των έργων στο νέο Νοσοκομείο

Επίσπευση των έργων στο νέο Νοσοκομείο

Τι είπε ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός  -Θετικά σχόλια για το νυν νοσοκομείο

Η επίσκεψη του υπουργού Υγείας κ. Ξανθού στη Χαλκίδα για τα εγκαίνια της ΤΟΜΥ Δροσιάς έφερε στο φως τις καθυστερήσεις στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, αλλά και την ικανοποιητική κατάσταση λειτουργίας του παλαιού.

Μιλώντας για το νέο Νοσοκομέιο ο κ. Ξανθός δεν έκερυψε την αλήθεια λέγοντας: "... Τα στοιχεία περιγράφουν μια ανώμαλη πραγματικότητα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί.
Υπάρχουν οι εκκρεμότητες μετεγκατάστασης στο νέο κτίριο. Έχει πάει πίσω χρονικά. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι προχώρησε το Νοσοκομείο, ολοκληρώθηκε το κτίριο, αγοράστηκε ο εξοπλισμός, αλλά δεν υπήρξε έγκαιρα η πρόνοια να γίνουν τα συνοδά έργα για να μπορεί γρήγορα να είναι λειτουργικό.
Υπάρχουν ήδη 7 εταιρείες που έχουν εκδηλώσει πρόθεση να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.
Νομίζω ότι θα προχωρήσει γρήγορα και πραγματικά πρέπει να επιταχύνουμε γιατί είμαστε εκτεθειμένοι όλοι με την έννοια της πολιτείας.
Υπάρχει μία κοινωνία που περιμένει, που βλέπει κτίριο έτοιμο και δεν μπορεί να αντιληφθεί τις δυσλειτουργίες και τις ανεπάρκειες της δημόσιας διοίκησης και του κράτους".
Μιλώντας για το νυν Νοσοκομείο ο κ. Ξανθός θα πει:
"...  Η εικόνα που αποκόμισα εγώ τουλάχιστον από την παρουσίαση της Διοίκησης, είναι ότι έχουμε ένα Νοσοκομείο το οποίο επιτελεί τον ρόλο του.
Προφανώς όπως όλα τα Νοσοκομεία της επαρχίας έχει τα κενά του, τις αδυναμίες του, τις διαχρονικές ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα, αλλά είναι αξιόπιστο, το εμπιστεύεται ο κόσμος και πρέπει να ενισχύσουμε περισσότερο αυτό το κλίμα αναβαθμίζοντας τις υποδομές και στελεχώνοντας το καλύτερα.
Έχουν γίνει βήματα βελτίωσης. Το να παρέχεται για παράδειγμα ογκολογική φροντίδα στο επίπεδο του Νοσοκομείου και να μην χρειάζονται οι καρκινοπαθείς να μετακινούνται στην Αθήνα για να κάνουν τις χημειοθεραπείες τους είναι σημαντικό βήμα» και συμπλήρωσε:
«Τα ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) είναι σημαντική παρέμβαση. Η στελέχωση τους με 6 ειδικευμένους γιατρούς μόλις ολοκληρωθούν οι προκηρύξεις που έχουμε κάνει θα αναβαθμίσουν σοβαρά την λειτουργία αυτού του κρίσιμου τμήματος. Συνολικά προκηρύξαμε 520 θέσεις ειδικευμένων γιατρών του Ε.Σ.Υ. για τα ΤΕΠ. Πραγματικά αυτό είχε να γίνει από την ίδρυση του Ε.Σ.Υ.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ