ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ07122020

Παρ, 10 Ιουλ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΕ ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΣΕ ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Η άμεση έγκριση του Οργανισμού του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας για τη στελέχωσή του με το απαιτούμενο προσωπικό και τη δημιουργία νέων τμημάτων τέθηκε ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας κατά τη συνάντηση που είχε ο Σίμος Κεδίκογλου με τον Διοικητή  Παναγιώτη Τζαφέρο.

Ο διοικητής τόνισε, ότι στόχος της Διοίκησης είναι να αντιμετωπίζουν τις καθημερινά αυξημένες ανάγκες, για να λειτουργήσει το υπάρχον Νοσοκομείο όσο γίνεται πιο ομαλά και να καλυφθούν οι ελλείψεις.
Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη λειτουργία του ογκολογικού τμήματος, το οποίο δίνει ανάσα ζωής σε ανθρώπους, που μέχρι σήμερα ταλαιπωρούνταν επιπλέον με τη μετακίνησή τους στην Αθήνα και ταυτόχρονα ενημέρωσε για τις ειδικότητες, που έχουν ζητήσει να καλυφθούν. Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα της αξιοποίησης του παλιού Νοσοκομείου.
Επίσης, ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας   Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και να προβλεφθεί στο νέο Οργανόγραμμα  για να  μην χρειάζονται διακομιδή  τα περιστατικά, που χρήζουν στεφανιογραφίας ή και αγγειοπλαστικής, τα οποία ανέρχονται περίπου σε  1.000 το χρόνο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής- Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Μαντάς Γιάννης, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας  Ποδάρας Στέλιος, η Δεληγιώργη Ευρυδίκη, Αν. Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και η  Μεγαρίτη Λευκοθέα Αν. Διευθύντρια Διοικητικής – Οικονομικής Υπηρεσίας.
 

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΕΖΕΙ - Ο  ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ


Όπως επισημάνθηκε στην εν λόγω συνάντηση, ο νέος Οργανισμός θα πρέπει να έχει εγκριθεί πριν μεταφερθούν στο  νέο Νοσοκομείο, για να είναι δυνατή η αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας στο Νομό, γεγονός, άλλωστε, που θα οδηγήσει και στην βελτίωση της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας.
Η εσωτερική διαβούλευση για την τροποποίηση του Οργανογράμματος γίνεται σε συνεργασία με 5η ΥΠΕ και αναμένεται σε δύο με τρεις μήνες να έχει ολοκληρωθεί για να εγκριθούν οι προσλήψεις.
Για όλα τα παραπάνω, ο βουλευτής δεσμεύτηκε να παρέμβει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και να πιέσει για την επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης του τροποποιημένου Οργανογράμματος με στόχο να εξασφαλιστεί, ο έγκαιρος προγραμματισμός για τη στελέχωση των νέων τμημάτων με ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις απαραίτητες ειδικότητες, καθώς, μεταξύ άλλων, έχει προβλεφθεί η δημιουργία Μονάδας Εντατικής, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, Ψυχιατρική Κλινική, Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών.
Ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε, στη συνέχεια, τα θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών, που καταβάλλει το προσωπικό, να διασφαλίσουν την όσο το δυνατόν ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς και να καλύψουν τα κενά και τα προβλήματα που προκύπτουν μέχρι να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ