ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ05312020

Παρ, 29 Μαϊ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ▶Κώστας Μπακογιάννης: ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ

▶Κώστας Μπακογιάννης: ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ

Αφορμή η αγορά 17 πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων
και κινητών μονάδων από την Περιφέρεια


Δεν περιμένουμε από την "κεντρική εξουσία" διεμήνυσε με μια ακόμη δήλωσή του ο κ. Μπακογιάννης, εξηγώντας ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας "καταγράφει ελλείψεις και προβλήματα και βρίσκει τρόπους να τα αντιμετωπίσει".

Αφορμή για τις νέες δηλώσεις Μπακογιάννη ο οποίος συστηματικά καυτηριάζει την αναποτελεσματικότητα του Κέντρου (που φρενάρει σχεδόν πάντα την περιφέρεια), υπερθεματίζοντας των δυνατοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν το γεγονός ότι πλέον έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την έκδοση πρόσκλησης, εντός των επόμενων ημερών, για την προμήθεια επτά ασθενοφόρων οχημάτων 4Χ2, τριών κινητών μονάδων και επτά ασθενοφόρων οχημάτων 4Χ4, προϋπολογισμού 1.339.200,00 ευρώ, που θα ενταχθούν στον στόλο του ΕΚΑΒ για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας.
Η συγκεκριμένη προμήθεια για την οποία εξασφαλίστηκαν πόροι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, εντάσσεται στο σύνολο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας για την ενίσχυση δομών και υπηρεσιών εκτός διοικητικής ευθύνης της που είναι επιφορτισμένες με την εξυπηρέτηση, την πρόνοια και την υγεία των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας, επισήμανε ο κ. Μπακογιάννης αναφερόμενος σε τέτοιες δράσεις που έχουν ολοκληρωθεί, όπως, μεταξύ άλλων, η εξασφάλιση πόρων δηλώνει:
«Στη χώρα όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε μία διαρκή διαμάχη γραφειοκρατίας και κωλυμάτων με το κεντρικό κράτος, η Περιφέρειά μας αποδεικνύει ότι δεν βολεύεται πίσω από τις διοικητικές της ευθύνες και τα όριά της. Αποδείξαμε ότι δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στις ελλείψεις της Υγείας που πρέπει να καλύπτονται από το κεντρικό κράτος.
Οι ανάγκες των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας είναι πιο πάνω από τη γραφειοκρατία, πολύ πιο σοβαρές από διοικητικά τερτίπια και πολιτικές σκοπιμότητες κι εμείς πήραμε την απόφαση ότι θα ακολουθήσουμε ένα άλλο, διαφορετικό μοντέλο, όχι μόνο για την διοίκηση, αλλά και την ίδια την ύπαρξή μας. Έτσι λοιπόν δεν πηγαίνουμε με απλωμένο το χέρι για να ζητήσουμε χρήματα.
Ανήκουμε σε εκείνους που καταγράφουν ανάγκες, ψάχνουν για λύσεις, μελετούν και λύνουν προβλήματα. Όχι σε εκείνους που δημιουργούν προβλήματα. Θα έλεγα ότι αποτελούμε πρόβλημα για όσους υποτιμούν τις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η απάντησή μας καταγράφεται με πράξεις. Από το Νοσοκομείο Χαλκίδας μέχρι την αγορά αυτών των κινητών μονάδων και ασθενοφόρων απαντάμε με τη νοοτροπία μιας Περιφέρειας πρότυπο για την Ελλάδα και την Ευρώπη».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός δήλωσε: Ίσως το πιο κρίσιμο ζητούμενο στην Αυτοδιοίκηση είναι να ακούς την κοινωνία και να θέτεις προτεραιότητες. Προμηθευόμαστε 17 νέα ασθενοφόρα και παράλληλα τρέχουμε εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης στα υπάρχοντα, για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στη Στερεά Ελλάδα. Καλορίζικα και αχρείαστα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ