ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ05312020

Παρ, 29 Μαϊ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Δεν είμαστε όλοι ίσοι ούτε όταν περπατάμε;

Δεν είμαστε όλοι ίσοι ούτε όταν περπατάμε;

Ο Ανδρέας Κολίσογλου συναρπάζει μιλώντας για την αναπηρία ως νοοτροπία

Ο Ανδρέας Κολίσογλου, είναι ψυχολόγος και πρόσφατα βρέθηκε στη Χαλκίδα για την εκδήλωση του Πανευβοϊκού Συλλόγου ‘Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο σύγχρονο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Εύβοιας.

Μιλώντας ενώπιον επισήμων, εκπροσώπων τοπικών φορέων, γονέων και παιδιών, ο Κολίσογλου μπόρεσε να δείξει την αναπηρία σαν νοοτροπία που διακατέχει το σύγχρονο του κόσμου μας, ακόμα και σήμερα.

"Πώς να μιλάμε για ισότητα, όταν δεν αποδεχόμαστε ως ενεργά μέλη, άτομα με αναπηρία;” αναρωτήθηκε κατά την ομιλία του ο ομιλητής.

"Τα άτομα με αναπηρία δεν βιώνουν αποκλεισμό μόνο απο δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, υπηρεσίες, θέατρα, συνεδριακά κέντρα, αλλά ακόμα και απο την ίδια την κοινή ζωή". 

Ο ομιλητής ξεκίνησε από τον χώρο τον θεατών, περπατώντας στα τέσσερα, λόγω περιορισμένης κινητικότητας των κάτω άκρων.  Κατέβηκε στον κενό διάδρομο μεταξύ των καθισμάτων και της υπερυψωμένης σκηνής, για να ανέβει με τον ίδιο τρόπο, στο προτελευταίο σκαλοπάτι της, ώστε να μπορούν οι θεατές να τον βλέπουν. Αμέσως είπε: " Καθώς περπατώ στα τέσσερα αναρωτιέμαι… Αυτοί που το χτίσανε το συγκεκριμένο κτίριο, που είναι σχετικά πρόσφατο, δεν είχαν άνθρωπο που έσπασε το πόδι του; Έναν άνθρωπο σε μεγάλη ηλικία;  Έναν άνθρωπο με αναπηρία;"

* Ο  Ανδρέας Κολίσογλου σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και από το 2003 προσφέρει εθελοντική εργασία σε διάφορους συλλόγους και φορείς που απευθύνονται σε άτομα με αναπηρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ