ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ10222018

Δευ, 22 Οκτ 2018 4pm

Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΕΚΕ: Πρέπει να ενταθούν οι αγώνες των γυναικών

ΕΚΕ: Πρέπει να ενταθούν οι αγώνες των γυναικών

Ο πρόεδρος του ΕΚΕ κ. Μπασινάς

Να ενταθούν οι αγώνες των γυναικών αλλά και όλων, για την κατάκτηση της πλήρους ισοτιμίας τονίζει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, επισημαίνοντας ότι ανέκαθεν οι γυναίκες, αποτελούσαν την περισσότερο πληττόμενη ομάδα πληθυσμού, από την ανεργία, τις απολύσεις και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Κάθε χρόνο στις 8 Μάρτη γιορτάζει η γυναίκα η καθιέρωση του γιορτασμού, έχει τις ρίζες της στις αρχές του 20ου αιώνα, όπου στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη οι γυναίκες βγήκαν να διεκδικήσουν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας ακόμα και το δικαίωμα ψήφου. Ακόμα αποτελούν ευπαθή ομάδα, ευάλωτη στις άτυπες μορφές απασχόλησης, την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία, την εκμετάλλευση αλλά και την βία. Σήμερα θυμόμαστε τις εργάτριες της Κλωστοϋφαντουργίας που βγήκαν σε απεργία το 1857, τη μαχητική συνδικαλίστρια Κων/να Κουνέβα, που έπεσε θέμα επίθεσης με βιτριόλι αλλά και τις σύγχρονες σκλάβες της σωματεμπορίας και του trafficking(παράνομη εμπορία ανθρώπων), εξαναγκασμός, βία. Καθημερινά όμως η γυναίκα, η σύζυγος, η μάνα, η εργαζόμενη, η άνεργη γιορτάζει, παλεύει, αγωνίζεται για τα δικαιώματά της, για την οικογένεια, για τα παιδιά της. Το πιο δύσκολο είναι να κρατήσεις κάτι παρά να το αποκτήσεις».