ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ01172022

Πεμ, 13 Ιαν 2022 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΑΡΧΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ Ανδρέας Χριστόπουλος Η πανδημία αποκαλύπτει το βαρύ έλλειμμα συγκρότησης

Η πανδημία αποκαλύπτει το βαρύ έλλειμμα συγκρότησης

Καθημερινά περπατώ περίπου μια ώρα.

Έτσι έχω την ευκαιρία να παρατηρώ, (κάτι που είναι η βάση για την δημοσιογραφία να ξέρετε. Αν δεν παρατηρείς, άλλαξε δουλειά). 

Την π. Κυριακή, περπατώντας στην μεγάλη πλατεία διαπίστωσα έκπληκτος ότι στους 30 πολίτες, οι 25 δεν φορούσαν μάσκα, οι 4 την φορούσαν αλλά κάτω και από το στόμα και μόνο ένας την φορούσε σωστά.

 
Δεν φορούσαν μάσκες ούτε στην Παιδική Χαρά, ούτε γύρω από τα παγκάκια που είχαν στηθεί πηγαδάκια. Κι όλα αυτά ενώ η πανδημία σαρώνει χειρότερα από ποτέ. 
 
Σκέφτηκα ότι η βασική αιτία για αυτή την εντελώς ανεύθυνη συμπεριφορά είναι το μεγάλο έλλειμμα συγκρότησης των Ελλήνων. Ένα έλλειμμα που αφορά όλες τις ηλικίες. Οι νέοι τρέχουν κατά χιλιάδες σε πλατείες ή οργανώνουν πάρτι, οι μεγαλύτεροι πάνε κρυφά σε χαρτοπαικτικές λέσχες, σκοτεινά μπαρ και μπουζούκια.
 
Πρέπει κανείς να είναι αστοιχείωτος όταν δεν καταλαβαίνει πως αν κολλήσει, θα μεταφέρει στο σπίτι του τον ιό και μπορεί να στείλει την μητέρα ή τον παππού στην εντατική ακόμα και στον θάνατο. Αν δεν συνυπολογίζει ότι ο κορωνοϊός είναι μια καινούργια ασθένεια που ακόμα και αν την περάσεις εύκολα μπορεί να σου βλάψει όργανα χωρίς κανείς να γνωρίζει τις μελλοντικές για σένα επιπτώσεις.
 
Δεν είναι λοιπόν το δήθεν ψυχολογικό της δήθεν κλεισούρας (όλοι είναι έξω...) που έχει τους πολίτες στους δρόμους και την πανδημία να μην υποχωρεί. Είναι η μη συγκρότηση που ξεκινά από το άξιο περιφρόνησης εκπαιδευτικό μας σύστημα και φτάνει σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής μας ζωής. 
 
Φυσικά, δεν τολμώ να συγκρίνω την Ελλάδα με την Ιαπωνία. Εκεί, η κυβέρνηση ενημέρωσε για την αναγκαιότητα του τρίπτυχου μάσκα - αποστάσεις - καθαρά χέρια και ΟΛΟΙ οι πολίτες το τήρησαν. 
 
Αποτέλεσμα η χώρα να έχει μονίμως υπό έλεγχο την πανδημία, να λειτουργούν διαρκώς τα πάντα (συγκοινωνίες, εστίαση, θέατρα κ.ο.κ). Ακόμη, θα οργανώσει τον Ιούλιο τους Ολυμπιακούς Αγώνες με θεατές. Μόνο που θα είναι αποκλειστικά Ιάπωνες. (Το ρισκάρεις να σου έρθουν 2-3.000 Έλληνες και να σου τινάξουν τη χώρα στον αέρα;).