ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι01212020

Δευ, 20 Ιαν 2020 10pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Η ΕΥΒΟΙΑ

ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Η ΕΥΒΟΙΑ

Περισσότερα περιστατικά λειψυδρίας φέτος με την κατάσταση να γίνεται όλο και χειρότερη

Όχι μόνον δεν επιλύονται τα μόνιμα προβλήματα ύδρευσης στην Εύβοια αλλά αντιθέτως αυξάνονται δραματικά, αφού όλο και περισσότερες περιοχές του νομού βλέπουν το πρόβλημα να διογκώνεται.

Φέτος είδαμε, να λένε το νερό - νεράκι τα Γιάλτρα αλλά και άλλες περιοχές του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού. Επίσης έχουμε βαριά επιδείνωση της κατάστασης στην Κύμη και σε άλλες περιοχές του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, όπως και στον Αλμυροπόταμο, στην Κάρυστο αλλά και σε άλλες περιοχές του Δήμου Καρύστου.
Μάλιστα στην Κάρυστο παρατηρήθηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα, με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις να μένουν μέρες ή και εβδομάδες χωρίς πόσιμο νερό.
Βασική αιτία της επιδείνωσης αυτής είναι η αδιαφορία. Κανείς δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Όλοι γνωρίζουν τι θα έπρεπε να είχε γίνει.
Θα έπρεπε να έχει γίνει εκσυγχρονισμός τους δικτύου, να υπάρξουν μονάδες αφαλάτωσης (νησί είμαστε) όχι όμως όπως στον Αλμυροπόταμο Κρήτης, που διαθέτει υπερσύγχρονο σύστημα αφαλάτωσης αλλά δεν έχει πόσιμο νερό γιατί  εγκατέλειψαν τη συντήρησή του.
Επίσης η Εύβοια πρέπει να αποκτήσει α) Δίκτυο ύδρευσης με όλους τους τρόπους (φράγματα, δεξαμενές κ.α.) β) εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού ώστε να μην σπαταλά το νερό, ενώ πρέπει να σταματήσουν και οι παράνομες υδροληψίες.
Τα παραπάνω απαιτούν συνεργασία δυνάμεων στην Εύβοια από Περιφέρεια, Δήμους και βουλευτές αλλά η συνήθης πρακτική, μας λέει ότι αυτό είναι αδύνατον να επιτευχθεί.