ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ02212019

Πεμ, 21 Φεβ 2019 7pm

Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ WI-FI;

ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ WI-FI;

Το πρόγραμμα WiFi4EU προβλέπει πρόσβαση σε όλους τους δημόσιους χώρους

Η Χαλκίδα θα συζητήσει σήμερα στο Δημοτικό της Συμβούλιο αν θα επιχειρήσει να ενταχθεί στον σχεδιασμό Γιούνκερ για ελεύθερο internet, σε όλους τους δημόσιους χώρους της πόλης. 

Η θετική της απόφαση κρίνεται επιβεβλημένη.

Συγκεκριμένα το θέμα, δεύτερο στην ημερήσια διάταξη είναι: "Περί αποδοχής για υπαγωγή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi4EU  για την εξασφάλιση δωρεάν συνδεσιμότητας WiFi σε δημόσιους χώρους του Δήμου Χαλκιδέων".
Στόχος του προγράμματος WiFi4EU - δηλαδή της ιδέας Γιουνκέρ - είναι η στήριξη με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2019 της εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού Wi-Fi στα κέντρα κοινωνικής ζωής ευρωπαίκών πόλεων.
Το πρόγραμμα WiFi4EU δίνει τη  εξαιρετική δυνατότητα σε δήμους να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες.
Κάποιοι δήμοι στην Ελλάδα πρωτοπορούν σε σχέση με την τεχνολογική εξέλιξη, κάνοντας άλματα στο μέλλον εδώ και πολλά χρόνια.

  • Οι δήμοι θα επιλέγονται κατά σειρά προτεραιότητας (με βάση την ημερομηνία και την ώρα υποβολής της αίτησής τους, ΟΧΙ την ημερομηνία και ώρα εγγραφής τους). Στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης θα κατανεμηθούν τουλάχιστον 15 δελτία ανά χώρα.
  • Μετά την αίτηση εγγραφής στην ειδική πλατφόρμα ο Δήμος Χαλκιδέων θα  διεκδικήσει δελτίο (voucher) των 15.000 ευρώ το οποίο καλύπτει τα έξοδα του δικτύου. Η δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους χώρους, πλατείες, πάρκα, δημόσια κτίρια μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας των πολιτών
  • Οι δήμοι ή άλλοι δημόσιοι φορείς είναι υπεύθυνοι για τη χρηματοδότηση της συνδρομής στο Διαδίκτυο και τη συντήρηση του εξοπλισμού, ώστε να προσφέρουν δωρεάν και υψηλής ποιότητας συνδεσιμότητα Wi-Fi στους πολίτες και στους επισκέπτες για τουλάχιστον 3 έτη.
  • Ο επιλεγμένος δήμος είναι υπεύθυνος για την πληρωμή της συνδεσιμότητας (συνδρομή στο Διαδίκτυο), της συντήρησης και της λειτουργίας του εξοπλισμού για τουλάχιστον 3 έτη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ