ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ07202019

Παρ, 19 Ιουλ 2019 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών κ. Μαυραγάνης εξηγεί γιατί το νησί δεν έχει αεροδρόμιο εδάφους και τι πρέπει να γίνει

Γιατί η Εύβοια είναι το μοναδικό ελληνικό νησί που δεν έχει αεροδρόμιο; Ο αρμόδιος για το θέμα Ευβοιώτης Υπουργός Μεταφορών κ Ν. Μαυραγάνης μιλώντας στον "Ε.Τ." εξηγεί: 

"Στην σύμβαση κατασκευής και λειτουργίας του αεροδρομίου Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος" υπήρχε ο εξής περιορισμός. Δεν θα κατασκευαζόταν άλλο αεροδρόμιο σε απόσταση 100 χιλιομέτρων. Αυτό απέκλειε αυτομάτως την πόλη της Χαλκίδας. Ωστόσο πράγματι θα μπορούσε να κατασκευαστεί αεροδρόμιο στην περιοχή της Ιστιαίας - Αιδηψού. Κάτι τέτοιο έχει αντιδράσεις από φορείς και πολίτες που φοβούνται ηχητική ρύπανση, προβλήματα στις καλλιέργειες κ.α. Όμως για την Εύβοια υπάρχει λύση και είναι τα Υδατοδρόμια. Η μορφολογία του νησιού είναι τέτοια που σε αρκετά σημεία του μπορούμε να έχουν προσθαλασσώσεις υδροπλάνων τα οποία μπορούν και να προσγειώνονται σε αεροδρόμια εδάφους. Επιπλέον ο Ευβοϊκός είναι κατά βάση ένας ήρεμος κόλπος ο οποίος είναι ιδανικός για κάτι τέτοιο".

 

Ο κ. Μαυραγάνης μας είπε επίσης ότι μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι το θέμα των Υδατοδρομίων θα προχωρήσει ενώ αυτό θα συνοδευτεί και με το μεγάλο οδικό έργο της παράκαμψης Χαλκίδας, Ψαχνών, Βασιλικού, κόστους 300 εκατ. ευρώ το οποίο θα ομαλοποιήσει τις μετακινήσεις στην Εύβοια.

 

Τέλος αποκάλυψε ότι θα κατέλθει υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ στις επόμενες εκλογές, ενώ στις 5 Μαίου στην Χαλκίδα θα οργανώσει μεγάλη συγκέντρωση για τις Μεταφορές από όλους τους γύρω νομούς: "Θα είναι μια ενημερωτική συγκέντρωση για τα Φορτηγά. Θα ισχύσουν κίνητρα για αλλαγή του καυσίμου τους: Από πετρέλαιο, φυσικό αέριο. Θα έχουν 25% μείωση κόστους ενώ μεγάλη θα είναι και η μείωση ρύπανσης", εξηγεί.