ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ12192018

Τρι, 18 Δεκ 2018 7pm

Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Με αφορμή μια ερώτηση Μπουραντά ήρθε και η απάντηση Σπανού

 

Η πορεία των έργων στην περιοχή της Χαλκίδας ήρθε στο φως μετά από δημόσια αντιπαράθεση Μπουραντά - Σπανού. 

To θέμα ξεκίνησε με ερώτημα που έθεσε ο αντιδημάρχος Χαλκίδας, Γιώργος Μπουραντάς και ήταν, “αν η Εύβοια έχει λάβει όλο το ποσό των 45 εκ. ευρώ που δικαιούται απο την Περιφέρεια Στ.Ελλάδας, για έργα όπως η ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου της Ν.Αρτάκης”.

 

Ο κ. Σπανός απάντησε συνολικά εξηγώντας ποια έργα προχωρούν γοργά, τα σχετικά κονδύλια τους αλλά και την αλλά γή του κανόνα χρηματοδότησης από 1/2 σε 1/1.

 

 Ολόκληρη η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας δόθηκε στην ιστοσελίδα evia365 και έχει ως εξής:

 

Το έργο της ανάπλασης παραλίας Νέας Αρτάκης εντάχθηκε σε Συλλογική Απόφαση Έργων Περιφέρειας (ΣΑΕΠ) του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Όλα τα Περιφερειακά έργα της χώρας εντάσσονται ανέκαθεν σε αυτές τις αποφάσεις, χωρίς η ύπαρξή τους να αποτελεί καινοτομία ή αξιομνημόνευτη επιτυχία. Αυτό δε μειώνει στο ελάχιστο τις προσπάθειες και τις κατακτήσεις του προκατόχου μου Θανάση Μπουραντά, αποτυπώνει όμως την πραγματικότητα.

Αντίθετα, αυτό που θεωρώ πως αποτελεί επιτυχία είναι ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το 2014 παρέλαβε το ΠΔΕ της στον κανόνα 1-2 (για να ενταχθεί έργο 1€, έπρεπε να απενταχθούν 2€) και με σωστή διαχείριση, ταχεία απορρόφηση κονδυλίων στην εκτέλεση έργων το πήγε στην κατηγορία 1-1 (1€ απέναξη για 1€ ένταξη), διπλασιάζοντας έτσι τη δυνατότητα ένταξης νέων έργων.

Αναφορικά με το αν αδικείται η Εύβοια και η Χαλκίδα, υπενθυμίζω ότι μόνο το περσινό καλοκαίρι εντάξαμε έργα 4 εκατομμυρίων ευρώ στα όρια του Δήμου Χαλκιδέων και πολλά περισσότερα στο σύνολο του Νομού. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα κονδύλια που αφορούν σε συντηρήσεις οδικού δικτύου, το έργο του γηπέδου Χαλκίδας και -βεβαίως- τα 48 εκατομμύρια που εξασφαλίσαμε για την ολοκλήρωση του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας..."

"... Ακόμη, συμφωνώ με τον κ. Μπουραντά ότι δεν απαιτούνται ευχαριστίες, γιατί δε διαχειριζόμαστε χρήματα δικά μας, αλλά το υστέρημα φορολογουμένων πολιτών. Παρόλα αυτά, με γέμισαν χαρά οι ευχαριστίες του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου και της Αντιπολίτευσης του Δήμου Χαλκιδέων. Τους ευχαριστώ εξάλλου και εγώ για τη συνεργασία μας.

Καταληκτικά, παρά τη συνεχιζόμενη κρίση, στην Εύβοια και στη Χαλκίδα υλοποιείται ευρύτατο και στοχευμένο τεχνικό πρόγραμμα..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ