ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ12192018

Τρι, 18 Δεκ 2018 7pm

Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ

ΠΟΔΗΛΑΤΟ, Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ

Μια πλήρης μελέτη που ανοίγει τον δρόμο για δίκτυο ποδηλατόδρομων και μεγάλα οφέλη

H χρήση ποδηλάτου είναι μια αναγκαία πραγματικότητα για κάθε σύγχρονη πόλη. Συνδυάζει την υγεία με την κυκλοφοριακή αποφόρτιση. Πόλεις όπως η Χαλκίδα είναι ΙΔΑΝΙΚΕΣ για κάτι τέτοιο δεδομένου ότι έχουν τέτοιο μέγεθος που ο κάθε δημότης πρέπει (εύκολα να- μπορεί να φτάσει από την μια άκρη της στην άλλη.

Πολλές πόλεις έχουν ήδη δίκτυα ποδηλατόδρομων αφού για να αποκτήσει μια πόλη σαν την Χαλκίδα... ποδήλατο απαιτείται – εκτός από πολιτική απόφαση – στρατηγική, υψηλή τεχνογνωσία, σωστή προετοιμασία σε επίπεδο νομοθετικό, ολοκληρωμένες μελέτες, προσαρμογή της διοικητικής οργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης στα νέα δεδομένα και σωστή επικοινωνία με τους πολίτες.

 

Η πρόκληση για την χαλκίδα είναι μπροστά της. Μια πόλη που ήδη διορθώνει την λειτουργία της μέσα από smart καινοτομίες δεν μπορέι να αγνοήσει την μεγάλη συμβολή του ποδηλάτου στην ζωή της. 

 

Η ολοκαίνουργια έκδοση του οργανισμού “Πόλεις για Ποδήλατο” με τίτλο ” Ποδήλατο στις Ελληνικές Πόλεις: Προτάσεις προς τις δημοτικές αρχές” έχει ως στόχο να προσφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα εργαλεία εκείνα που θα διευκολύνουν τη λήψη αποφάσεων αλλά και τη δημιουργία ολοκληρωμένης στρατηγικής σε σχέση με την ένταξη του ποδηλάτου στις σύγχρονες πόλεις.

 

Οι συγγραφείς του βιβλίου, Θάνος Βλαστός και ο Ευθύμιος Μπακογιάννης, μέσα από δεκαετίας επιστημονικής και μελετητικής εμπειρίας και με έντονο και ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη βιώσιμη κινητικότητα, καταγράφουν τα βήματα εκείνα που θα πρέπει να ακολουθήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να στραφεί σε μια πολιτική βιώσιμης κινητικότητας, εντάσσοντας τις πολιτικές για το ποδήλατο στη στρατηγική της προκειμένου, τελικά, να υλοποιήσει τις πολιτικές αυτές. Και, με τον τρόπο αυτό, προσφέρουν ένα πολύτιμο εργαλείο δουλειάς αλλά και μια πηγή έμπνευσης στη δημοτική αρχή.

 

Το βιβλίο ”Ποδήλατο στις Ελληνικές Πόλεις: Προτάσεις προς τις δημοτικές αρχές”, αποτελεί μία έκδοση του ΜΚΟ “Πόλεις για Ποδήλατο” και υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του ιδρύματος Ωνάση και φυσικά απευθύνεται και στην Χαλκίδα.