ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ12192018

Τρι, 18 Δεκ 2018 7pm

Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ Λάθος που ο ΟΛΝΕ δεν κάλεσε την Περιφέρεια

Λάθος που ο ΟΛΝΕ δεν κάλεσε την Περιφέρεια

Μπαγογιάννης: Είμαστε όλοι προσωρινοί στις δημόσιες θέσεις μας

Παρενέργειες έχει η απουσία της Περιφέρειας από την παρουσίαση του master plan του ΟΛΝΕ. 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, κ. Φάνης Σπανός ερωτήθηκαν αναφορικά με το λόγο της απουσίας της Περιφέρειας από την παρουσίαση της μελέτης που αφορά πληθώρα αναπτυξιακών έργων για το νομό της Εύβοιας και όχι μόνο.

Τοποθετούμενος ο κ. Σπανός τόνισε πως δεν παραβρέθηκε στην παρουσίαση καθώς πότε δεν προσκλήθηκε από τον ΟΛΝΕ ενώ παράλληλα έκανε λόγο για λάθος , το οποίο ευελπιστεί να μην επαναληφθεί το μέλλον. 

Ο Περιφερειάρχης, από την άλλη πλευρά εμφανίστηκε πιο απόλυτος λέγοντας χαρακτηριστικά «Εγώ δεν θα είμαι τόσο ευγενικός. Θεωρώ θεσμικό λάθος από πλευράς του ΟΛΝΕ να μην καλέσει την Περιφέρεια».

Μάλιστα, ο κ. Μπακογιάννης έσπευσε να επισημάνει ότι είναι ατόπημα να μην παρευρίσκεται η περιφέρεια στην παρουσίαση της μελέτης ενός τόσο μεγαλόπνοου σχεδίου και το γεγονός αυτό αντιβαίνει στα πλαίσια αγαστής συνεργασίας.  «Όλοι ανεξαιρέτως είμαστε προσωρινοί στα πόστα μας.» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης αφήνοντας αιχμές προς στη διοίκηση του ΟΛΝΕ και στέλνοντας ένα μήνυμα προς πολλαπλές κατευθύνσεις.

Θυμίζουμε ότι η μελλοντική ανάπτυξή του λιμένα επιδιώκει να αλλάξει την εικόνα του παραλιακού μετώπου της πόλης της Χαλκίδας και ευρύτερα του Ευβοϊκού Κόλπου:

  1. στη βελτιστοποίηση της αξιοποίησης του υφιστάμενου δυναμικού για την υποδοχή πρόσθετης τουριστικής ζήτησης, όπως διαπιστώνεται σήμερα, με τη χωροθέτηση νέου  - ευρύτερου τουριστικού λιμένα προκειμένου να δημιουργηθεί μια σημαντική εγκατάσταση εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής με ενιαίο μέτωπο, κατά το δυνατόν πλησιέστερα στα σημεία άφιξης (οδικά, σιδηροδρομικά) καθώς και στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης της Χαλκίδας.
  2. στη μεταφορά σε νέα θέση εκτός πόλεως και κατά προτίμηση νοτιότερα της νέας γέφυρας, της εμπορικής λιμενικής δραστηριότητας, με διερεύνηση όλων των εναλλακτικών λύσεων και επιλογή της βέλτιστης με κοινωνικά και τεχνικοοικονομικά κριτήρια.

Type the text here