ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ12142019

Πεμ, 12 Δεκ 2019 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Που θα επικεντρωθεί ο απολογισμός Παγώνη για τα πεπραγμένα του 2017

Σημαντική αναμένεται να είναι η φετινή δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας, όπου ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει στον Απολογισμό Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής έτους 2017 τους τέσσερις σταθερούς στόχους που υπηρετεί για την πόλη.

Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00.

Πρόκειται για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα παρουσιαστούν τα έργα που πραγματοποιήθηκαν το έτος που πέρασε, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο κ. Παγώνης αναμένεται να επικεντρωθεί:

α) Στην εξωστρέφεια που επιδεικνύει ο Δήμος ώστε να γίνει μέρος μιας διεθνούς κοινότητας όπου συνεργασίες και συμμετοχές σε Εκθέσεις δίνουν στην πόλη ευκαιρίες. Κορυφαία στιγμή πέρυσι το Σύμφωνο Αδελφοποίησης μεταξύ Χαλκίδας και της κινεζικής πόλης Wuhan και την προβολή τοπικών προϊόντων στην εκέι αγορά.

Άλλο παράδειγμα εξωστρέφειας η επίσκεψη στην ιταλική πόλη Giardini Naxos μετά από πρόσκληση του Δημάρχου της Nello Lo Turco για να συμμετάσχει στην υπογραφή ενός συμφώνου ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των Δήμων που έχουν αδελφοποιηθεί με το Giardini Naxos στο πλαίσιο αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020.

β) Η Χαλκίδα έγινε ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα όπου έχουν εγκατασταθεί πιλοτικά συστήματα «έξυπνης» στάθμευσης (Smart Parking) και «έξυπνου» φωτισμού (Smart Lighting), υποστηριζόμενα από μία ενιαία πλατφόρμα «έξυπνης» πόλης,  τίθεται σε λειτουργία ακόμη μία «έξυπνη» εφαρμογή για τη μέτρηση περιβαλλοντικών παραμέτρων (Air Quality Monitoring) αλλά και υπόγειοι κάδοι συμπίεσης απορριμάτων.

γ) Η διαύγεια στην οικονομική διαχείριση του Δήμου. Ο κ. Παγώνης φαίνεται να δίνει πρωτεύουσα σημασία σε αυτό.

δ) Η πολιτική επίλυσης των μεγάλων ζητημάτων που καθυστερούν χρόνια τώρα στην Χαλκίδα (π.χ. η ανάπλαση της Παλαιάς Αγοράς).

“Η Δημοτική Αρχή δουλεύει με συγκεκριμένη στρατηγική και με σαφείς στόχους: την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την ανάπτυξη των υποδομών, την κοινωνική συνοχή, την βελτίωση της ελκυστικότητας του Δήμου μας". Αυτή είναι η πάγια θέση του κ. Παγώνη για την στρατηγική του στον Δήμο Χαλκιδέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ