ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ09222019

Παρ, 20 Σεπ 2019 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Μπήκε στις 16 πόλεις που θα παρουσιάσουν δικές τους ιδέες για μια smart city


Ο Δήμος Χαλκιδέων μετά από πρόταση της Κεντρικής  Ένωσης Δήμων Ελλάδας, θα συμμετέχει στον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2.

Το City Challenge Cro-wdhackathon Smart city 2 θα διεξαχθεί από 28 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος το διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά. Είναι η συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας της Αυτοδιοίκησης που ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία πέρσι, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας, μέσα από την προώθηση καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών, ώστε να παραμείνουν οι νέοι επιστήμονες και επιχειρηματίες μας στην Χώρα μας. Να αντιμετωπιστεί με πράξεις κι όχι με λόγια, το φαινόμενο “brain drain”, η φυγή δηλαδή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.
Στόχος να αναπτυχθούν δράσεις για την αποδοτικότερη λειτουργία των Δήμων, με αναβάθμιση των υπηρεσιών τους προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, καθώς και το σχεδιασμό καινοτομιών για τις έξυπνες πόλεις.
Ειδικότερα, ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας περιλαμβάνει συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τον τον σχεδιασμό πλατφόρμας διαλειτουργικότητας, η οποία θα ελαχιστοποιεί τη γραφειοκρατία και θα αναβαθμίζει την εξυπηρέτηση των πολιτών,  ανάπτυξη δομών και εργαλείων για την υποστήριξη των στελεχών και αιρετών των ΟΤΑ μέσα από πλατφόρμα τηλεκατάρτισης και helpdesk και ανάπτυξη δεξιοτήτων.
Η υλοποίηση όλων των δράσεων βασίζεται στην ενίσχυση και ενδυνάμωση του ανθρώπινου δικτύου στελεχών και των τοπικών κοινωνιών, μέσα από συμμετοχικές δράσεις και δράσεις υποστήριξης της επιχειρηματικότητας.
Παράλληλα, η Κ.Ε.Δ.Ε. προγραμματίζει επιπλέον δράσεις, μεταξύ των οποίων Παρουσίαση Καλών Διεθνών Πρακτικών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης, παρουσιάσεις από μαθητικό διαγωνισμό που θα διοργανωθεί το επόμενο διάστημα.
Ακόμη, θα διοργανωθούν Περιφερειακά Εργαστήρια σε 16 πόλεις της Ελλάδας,που είναι: Χαλκίδα,
Θεσσαλονίκη,Ιωάννινα,Κομοτηνή,Ρόδος,Πάτρα,Καλαμάτα,Σάμος,Μυτιλήνη, Ηράκλειο Κρήτης, Λάρισα, Τρίκαλα, Σύρος, Ξάνθη, Λαμία, Κως.
Τα εργαστήρια θα διοργανωθούν από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2018 (ένα εργαστήριο για κάθε πόλη που συμμετέχει) και σε αυτό θα κληθούν ομάδες από τον Δήμο Χαλκιδέων να παρουσιάσουν μια καινοτόμο ιδέα για την έξυπνη πόλη τους. Από κάθε πόλη θα επιλεγούν και θα βραβευθούν 3 ομάδες, οι οποίες θα λάβουν μέρος στον Μαραθώνιο Καινοτομίας που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ