ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ09222019

Παρ, 20 Σεπ 2019 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΗ Η ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΗ Η ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Μπακογιάννης: Έχουμε περάσει στην "Έξυπνη Περιφέρεια" αλλά αυτό δεν αρκεί

Τα προβλήματα είναι δυο σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια. Το πρώτο είναι η αδιανόητη σε έκταση γραφειοκρατία που καθηλώνει τα πάντα αλλά και όταν τα "ελευθερώνει" συνήθως είναι αργά. Το δεύτερο ότι η Τοπική Αυτοιδικοίκηση δεν έχει πραγματική διοίκηση στα χέρια της μόνο ένα μικρό και συνληθως ασήμαντο μέρος της.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννης είναι σκληρός πολέμιος αυτής της πραγματικότητας αλλά πέρα από τον λόγο έχει περάσει και στην πράξη ώστε να περιορίσει όσο μπορεί το φαινόμενο.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης παρουσίασε τα βήματα που ακολούθησε και εφαρμόζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την άμεση επικοινωνία με τους πολίτες, τη διαφάνεια και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

 

«Τα αποτελέσματα της εφαρμογής της έξυπνης περιφέρειας στη Στερεά Ελλάδα είναι εντυπωσιακά» ανέφερε κατά την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, παρουσιάζοντας τους άξονες στους οποίους λειτουργεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης μίλησε για την εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής και της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων που μείωσε κατά πολύ το χρόνο διεκπεραίωσης υποθέσεων, την δημιουργία της νέας, διαδραστικής ιστοσελίδας της Περιφέρειας, η οποία αποτελεί πλέον τον κόμβο επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών και εργαλείο για την διαφάνεια στις συναλλαγές τις Περιφέρειας με την δημοσίευση του προϋπολογισμού και τα οικονομικά στοιχεία των έργων αλλά και το διπλογραφικό σύστημα που πρώτη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εφάρμοσε.

 

«Αυτά πρέπει να συζητάμε σήμερα, αυτές είναι οι πρακτικές που θα μας βγάλουν από την πραγματική κρίση και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάνει βήματα προς την οριστική αλλαγή νοοτροπίας και λειτουργίας γιατί οι πρόσκαιρες λύσεις δεν μπορούν να είναι μακροχρόνια βιώσιμες. 

 

Το ζητούμενό μας πρέπει να είναι ο τρόπος που θα καταπολεμήσουμε τις αιτίες που γέννησαν την κρίση σε όλα τα επίπεδα και να προχωρήσουμε μπροστά» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ