ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ09222019

Παρ, 20 Σεπ 2019 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΘΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΕΝΤΑΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΘΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΕΝΤΑΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στο σφυρί χθες δυο κατοικίες στην Χαλκίδα

Δύο κατοικίες βγήκαν χθες σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Χαλκίδας.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών ήταν εκέι και έκανε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο συμβολαιογράφου στην Καραμοουρτζούνη στον πεζόδρομο δίπλα στα δικαστήρια.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα απαιτούσαν τη ματαίωση των πλειστηριασμών, φωνάζοντας πως η στέγη, το ρεύμα και το νερό αποτελούν αγαθά του λαού.

Παρών στη συγκέντρωση και ο ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο κατοικιών που τίθενται σε πλειστηριασμό, κ. Πέτρος Αλωνιάτης, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για την πρώτη και μοναδική κατοικία της οικογένειας του ενώ αν ο πλειστηριασμός ολοκληρωθεί μία πενταμελής οικογένεια με τρία παιδιά θα βρεθεί στο δρόμο.

Μόνη ελπίδα ήταν οι δύο πλειστηριασμοί να ματαιωθούν αν δεν έχει παρουσιαστεί κανένας  ενδιαφερόμενος.

Στο μεταξύ επίθεση με χημικά και γκλομπς δέχτηκαν από τα ΜΑΤ μέλη σωματείων που συσπειρώνονται έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Καποδιστρίου 18, στην Αθήνα.

Στο συμβολαιογραφικό γραφείο ήταν προγραμματισμένο να γίνει ηλεκτρονικός πλειστηριασμός και όταν αντιπροσωπεία των εργαζομένων, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο, ζήτησε να συναντηθεί με τον συμβολαιογράφο, δυνάμεις των ΜΑΤ, που προσήλθαν εκείνη τη στιγμή από παρακείμενο σημείο, επιτέθηκαν με βιαιότητα κάνοντας χρήση χημικών ενάντια σε όλους τους συγκεντρωμένους.

Οι εργαζόμενοι έμεινα επίώρα έξω από το κτίριο φωνάζοντας συνθήματα, ενώ τα ΜΑΤ έχουν φράξει την είσοδο.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την κυβέρνηση που έδωσε εντολή στα ΜΑΤ και επιτέθηκαν απρόκλητα, με βίαιο τρόπο και με ρήψη χημικών στην διαμαρτυρία που πραγματοποιούσαν σωματεία και λαϊκές επιτροπές για την ακύρωση πλειστηριασμού. 

Στην ανακοίνωσή του προσθέτει «Δεν μας τρομοκρατούν. Καλούμε τα συνδικάτα να πρωτοστατήσουν στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, να μαζικοποιηθεί ο αγώνας.

Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσει».