ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ12142019

Πεμ, 12 Δεκ 2019 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Πρώτη απόφαση κινητοποιήσεων για την γιορτή της Πρωτομαγιάς

Πρώτη απόφαση κινητοποιήσεων για την γιορτή της Πρωτομαγιάς

Σωματεία και φορείς, που συμμετείχαν στην σύσκεψη της Παρασκευής για την διοργάνωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποφάσισαν την πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης, 1η Μάη, στις 10.30 το πρωί, στο Στρογγυλό της Παραλίας Χαλκίδας.

Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στις 9.30 της ίδιας ημέρας, στο Εργατικό Κέντρο για τα εργατικά σωματεία και την ίδια ώρα στην Πλατεία του Αγ. Νικολάου για τους μαζικούς φορείς που θα πάρουν μέρος.
Στη σύσκεψη τονίστηκε και η απουσία της πλειοψηφίας του ΕΚΕ, καθώς επίσης καταδίκασαν και το γεγονός ότι ο φορέας παραμένει χωρίς προεδρείο και μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
“Θυμίζουμε ότι με ευθύνη της πλειοψηφίας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου που τώρα εκφράζονται ως δύο διαφορετικές παρατάξεις, δεν πάρθηκε καν απόφαση για κινητοποίηση του εργατικού κέντρου τις μέρες ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Η ευθύνη τους λίγες μέρες πριν την Εργατική Πρωτομαγιά είναι μεγάλη. Σέρνουν ένα και πλέον μήνα τώρα το εργατικό κέντρο ουσιαστικά στη διάλυση, καθώς με αποκλειστική τους ευθύνη, δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα προεδρείο με την επόμενη συνεδρίαση να μετατίθεται για τις 20 Απρίλη, 10 μέρες πριν την απεργία! Συνεχίζουν την απαράδεκτη τακτική που είχαν πριν το συνέδριο του ΕΚΕ την οποία με αποφασιστικότητα αντιμετώπισαν οι εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων, επιβάλλοντας να γίνει συνέδριο με ουσιαστική συζήτηση για την ανάγκη το Εργατικό Κέντρο να μπει στο δρόμο της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων και της αγωνιστικής διεκδίκησης. Η στάση τους στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι αποκαλυπτική για το γεγονός ότι στην ουσία δε τους ενδιαφέρει να λειτουργήσει το Εργατικό Κέντρο. ΕΜΕΙΣ και ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, αυτοί δηλαδή που πριν δυο μήνες συγκροτούσαν μαζί και ενιαία την πλειοψηφία τώρα τσακώνονται σαν τα κοκόρια για τις καρέκλες. Καμιά εμπιστοσύνη σε αυτές τις δυνάμεις που οδηγούν στην παραλυσία, στην υπονόμευση της οργάνωσης της πάλης, στη στήριξη των σχεδίων εργοδοσίας και κυβέρνησης για κλιμάκωση της επίθεσης“