ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ05202019

Σαβ, 18 Μαϊ 2019 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Μόνο με 4 υπαλλήλους καθαριότητας έμεινε ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης

Μόνο με 4 υπαλλήλους καθαριότητας έμεινε ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου έληγαν οι συμβάσεις των συμβασιούχων καθαριότητας, στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Αποτέλεσμα για όλο τον καλλικρατικό δήμο να απομένουν 4 μόνο μόνιμοι υπάλληλοι. Στο μεταξύ, ο προϋπολογισμός του Δήμου δεν είχε λάβει την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, γεγονός που θα οδηγούσε τη δημοτική αρχή σε παύση πληρωμών.

Μέχρι και το βράδυ της 1ης Απριλίου, ο κίνδυνος της μη σωστής διαχείρισης και αποκομιδής των απορριμμάτων ήταν περισσότερο ορατός από ποτέ, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγιεινή. Αν λάβει κανείς υπόψιν του και τον αυξημένο όγκο επισκεπτών εν όψει του Πάσχα, αντιλαμβάνεται το μέγεθος του αδιεξόδου. Μάλιστα, ο ίδιος ο Δήμαρχος Χρήστος Καλυβιώτης εξέδωσε την Πέμπτη σχετική ανακοίνωση, με την οποία καλούσε τους δημότες να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση και περιορισμό του προβλήματος, με τον όγκο των σκουπιδιών.
Αίσιο τέλος στο διττό πρόβλημα δόθηκε αρχικά, την Κυριακή 1 Απριλίου, με την ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων της  προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, σχετικά με την πρόληψη νέου προσωπικού. Ταυτόχρονα και σύμφωνα με πληροφορίες, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση φαίνεται να ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2018, δίνοντας το πράσινο φως στη συνέχεια των πληρωμών.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι ο κίνδυνος και το αδιέξοδο μπορεί να αποτράπηκαν, ωστόσο η δύσκολη κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας συνεχίζει να υφίσταται. Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας οριστικής πρόσληψης των νέων υπαλλήλων καθαριότητας, ο Δήμος χρειάζεται να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του με τους 4 μόνο μόνιμους υπαλλήλους.