ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ07202019

Παρ, 19 Ιουλ 2019 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Κοινά συμφέροντα έχουν κάτοικοι και εργάτες

Κοινά συμφέροντα έχουν κάτοικοι και εργάτες

Την άποψή του για την επαναλειτουργία της Ιντερκέμ και τις αντιδράσεις των κατοίκων της Αυλίδας για τις επιπτώσεις που θα έχει στο περιβάλλον η επανέναρξη της επιχείρησης,κατέθεσε το ΠΑΜΕ Εύβοιας. Το Μέτωποβλέπει κοινά συμφέρονταμεταξύ εργατών της επιχείρησης και κατοίκων της περιοχήςκαι τονίζει ότι πρέπει να υπάρχει σύμπλευση για μια ανάπτυξη, που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ Εύβοιας, το τελευταίο διάστημα επιχειρείται να στηθεί ένα σκηνικό αντιπαράθεσης απ’ τη μια των εργαζομένων της Ιντερκέμ που βρίσκονται σε ομηρία εδώ και χρόνια με την αναστολή της λειτουργίας της επιχείρησης και απ’ την άλλη των κατοίκων της περιοχής της Αυλίδας που ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχει στο περιβάλλον η επανέναρξη λειτουργίας της επιχείρησης. Η αλήθεια, όπως την ερμηνεύει το Μέτωπο, είναι ότι οι εργαζόμενοι και απολυμένοι της επιχείρησης και οι λαϊκές οικογένειες της περιοχής έχουν κοινά συμφέροντα, τα οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να μεί- νουν σε δεύτερο πλάνο και στην προμετωπίδα να τίθενται διλήμματα που αφή- νουν στο απυρόβλητο την πραγματική αιτία του προβλήματος.

Γι’ αυτό, ανακοινώνει το ΠΑΜΕ, σήμερα είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, συνολικά ο λαός της περιοχής να δυναμώσει την πάλη του για μια ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Σε αυτό το πλαίσιο θα είναι εξασφαλισμένο το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, το δικαίωμα στην υγεία και παιδεία, το δικαίωμα στη διαβίωση σε ένα υγιεινό περιβάλλον οι εργαζόμενοι γίνουν κύριοι του πλούτου που παράγουν, θα μπορεί να καταρτιστεί συνολικότερα ένας χωροταξικός σχεδιασμός. Σχεδιασμός που θα πρέπει να γίνει με βάση τις κοινωνικές ανάγκες, με εκπόνηση κανονισμών και προδιαγραφών για ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων, προστασία των υδάτινων πόρων, διαμόρφωση πόλεων φιλικών στον άνθρωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ