ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11192019

Τρι, 19 Νοε 2019 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ OPEN MALL ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ OPEN MALL ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Γιατί η πόλη έχασε μια χρηματοδοτούμενη δράση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 200 επιχειρήσεις;

Θήβα, Λιβαδειά, Δελφοί, Λαμία υπέβαλαν φακέλους για Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου τα οποία εγκρίθηκαν. Η Χαλκίδα επίσης υπέβαλε αλλά δεν εγκρίθηκε. 
Γιατί; Πριν λίγους μήνες η ιδέα φάνηκε να είναι εξαιρετικά καλή γι αυτό και αμέσως συμμετείχαν πάνω από 200 καταστήματα του εμπορικού κέντρου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των οργανωτών και υπέγραψαν την αίτηση ένταξης στο σχέδιο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου – Open Mall Χαλκίδας».

Το σχέδιο αφορούσε την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των καταστημάτων, μια ενιαία σύγχρονη εμπορική εικόνα του κέντρου της Χαλκίδας και όλα αυτά μέσα και από ένα πρόγραμμα αστικής ανάπλασης των παραμελημένων εμπορικών δρόμων.
Με βάση τον αυξημένο προϋπολογισμό του υπουργείου Ανάπτυξης συνολικά πενήντα εννέα (59) προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό ενίσχυσης 100%. Οι εγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν από Σχήματα συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων ή Επιμελητηρίων. Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.
Ο Πρόεδρος  της Ομοσπονδίας των Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας και Γεν. Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας  Σπύρος Γεροντίτης εμφανώς ενοχλημένος από την αρνητική πορεία της αίτησης ένταξης στο σχέδιο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου – Open Mall Χαλκίδας» εκφράζει την άποψη πως δεν σταματούν εδώ οι προσπάθειες και δηλώνει: 
"... Το να εγκριθεί ο φάκελος της Χαλκίδας, μίας από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές εμπορικά επαρχιακές πόλεις (με την αντίστοιχη υποτίθεται διοικητική οργάνωση…) θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο. Πληροφορηθήκαμε την απόρριψη του σχεδίου λίγες μέρες πριν τις Δημοτικές εκλογές και δεν αντιδράσαμε γιατί έγινε άμεσα ένσταση αλλά δεν θέλαμε και να γίνει το θέμα σημείο προεκλογικής αντιπαράθεσης.
Η απόρριψη της ένστασης μας φέρνει πίσω από όλες τις Ελληνικές πόλεις που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα. Βάλαμε πολύ κόπο και χρόνο στην προσπάθεια αυτή για να απαξιώνεται.
Τώρα αυτό που μετράει είναι τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και εμπρός. Από Σεπτέμβριο θα δούμε".
Ωστόσο πρέπει να δοθούν δημόσιες εξηγήσεις: Τι συνέβη και απορρίφθηκε ο φάκελος της Χαλκίδας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ