ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ12152019

Κυρ, 15 Δεκ 2019 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΚΥΜΗ ΚΑΙ ΑΛΙΒΕΡΙ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΚΥΜΗ ΚΑΙ ΑΛΙΒΕΡΙ

Η στροφή στον εναλλακτικό τουρισμό μπορεί να κάνει τον δήμο διεθνή τουριστικό προορισμό - Γάλλοι Πανεπιστημιακοί  στην περιοχή

Αυτές τις ημέρες, φιλοξενούνται στην Κύμη καθηγητές πανεπιστημίου του Πο της Γαλλίας Olivier Bessy και Olivier Aubel και ομάδα φοιτητών προκειμένου να εκπονήσουν μελέτη για τις δυνατότητες της περιοχής να αναπτύξει τον εναλλακτικό τουρισμό.

Στόχος είναι η δημιουργία πεδίων αναρρίχησης, περιπατητικών μονοπατιών και διαδρομών MountainBike (ποδήλατα βουνού). Ο εναλλακτικός τουρισμός είναι ιδανικός για την περιοχή και με σωστή διαχείριση μπορεί να προσθέσει μεγάλα έσοδα στην περιοχή, τονώνοντας σοβαρά την οικονομία της
Την περασμένη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Κύμη συνάντηση της ερευνητικής ομάδας με τον Δήμαρχο Θανάση Μπουραντά και τον αντιδήμαρχο Νίκο Μπαράκο, τον πρόεδρο της τοπικής ενότητας Κύμης Δημήτρη Πόγκα, τον πρόεδρο της τοπικής ενότητας Μανικίων Κώστα Χουχούμη, με την εκπρόσωπο του επιμελητηρίου Εύβοιας Βιβή Μπουραντά, τον εμπορικό σύλλογο της Κύμης, εκπροσώπους τοπικών συλλόγων και παιδιών της περιοχής τα οποία ασχολούνται με τα μονοπάτια.
Είναι η τρίτη επίσκεψη και φιλοξενία του δήμου σε επιστήμονες του εξωτερικού καθώς έχει ξεκινήσει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Πο στη Γαλλία και το Επιμελητήριο Εύβοιας για την ανάπτυξη του αναρριχητικού τουρισμού στην Κύμη.
Το σχέδιο του δήμου έχει σύμφωνα με τους επιστήμονες πολλές πιθανότητες επιτυχίας έτσι ώστε να φέρει στην Κύμη και την ευρύτερη περιοχή χιλιάδες τουρίστες όλο το χρόνο, με πολλαπλά οφέλη, όπως είπαμε.

Ο εναλλακτικός τουρισμός και αθλητισμός της αναρρίχησης μπορεί να προσφέρει:
-Ήπια – οικολογική, οικονομική ανάπτυξη των περιοχών, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος αφού η πλειονότητα των αναρριχητών, είναι υπέρμαχος αυτής της αντίληψης.
-Άνοιγμα περισσοτέρων διαδρομών και πεδίων προς όφελος των ντόπιων αναρριχητών.
-Ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και όσων ασχολούνται με αυτό μέσα από την επαφή με ανθρώπους από διάφορα μέρη του πλανήτη με  διαφορετική κουλτούρα.
Τα παραπάνω θα φέρουν ένα αναπτυξιακό σοκ με νέες τουριστικές μονάδες, τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας, σπουδαίες αισθητικές παρεμβάσεις, εξωστρέφεια, επιδοτήσεις και πολλά άλλα.
Στην προσπάθεια  να μπει η Κύμη στον παγκόσμιο αναρριχητικό χάρτη, ο δήμος Κύμης Αλιβερίου χρειάζεται τη συμπαράσταση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, των ντόπιων αναρριχητών, των ορειβατικών συλλόγων, των επαγγελματιών και εμπόρων οι οποίοι έδειξαν ότι και ανταποκρίνονται και έχουν διάθεση να αναλάβουν ρόλο για την ανάδειξη της περιοχής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ