ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ02212019

Δευ, 18 Φεβ 2019 9pm

Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΥΒΟΪΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ;

ΕΥΒΟΪΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ;

"Μπορούμε" απαντά ο πρέσβης κ. Σεζάριο Μελαντόνιο
που ήρθε στη Χαλκίδα για συνεννοήσεις επ΄αυτού

Τα Ευβοϊκά προϊόντα μπορούν να φτάσουν ακόμη και στη μακρινή Βραζιλία υποστήριξε ο Πρέσβης της χώρας κ. Μελαντόνιο. 

Ο Πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Ευβοίας την Τετάρτη.

Τον πρέσβη συνόδευε ο βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου και ο Εμπορικός Ακόλουθος Helio Maciel de Raiva Neto. Στο Επιμελητήριο τους υποδέχθηκε η Πρόεδρος Βούλα Αγιοστρατίτη​ και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Σκοπός της επίσκεψης του κ. Μελαντόνιο ήταν η εξέταση όλων των δυνατοτήτων για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων Βραζιλίας και Εύβοιας και ειδικότερα αυτών στον τομέα των εξαγωγών.
Κατά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των Ευβοϊκών προϊόντων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά  έγινε στην Εύβοια και στην Σκύρο, ως τουριστικός προορισμός.
Τη διερευνητική αυτή συνάντηση θα ακολουθήσουν από κοινού πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου και της Πρεσβείας της Βραζιλίας, για την προώθηση ευβοϊκών προϊόντων στην αγορά της Βραζιλίας, αφού όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Μελαντόνιο, οι προοπτικές είναι ευνοϊκές.
Θυμίζουμε ότι η Εύβοια έχει σημαντικά προϊόντα που εξάγει και μάλιστα κάποια από αυτά έχουν την ένδειξη ΠΟΠ. Κάθε χρόνο στη λίστα των εξαγώγιμων τροφίμων προστίθενται και νέες επιχειρήσεις του τόπου μας, που με υψηλές προδιαγραφές και φροντίδα για το προϊόν τους, εξάγουν τον φυσικό διατροφικό πλούτο του νομού Ευβοίας.
Μερικά από τα εξαγωγικά προϊόντα είναι:  
Σύκα Κύμης ΠΟΠ, Σύκα από τον Ταξιάρχη (με αίτηση ΠΟΠ), Μέλι, Τσάι από το Μετόχι, Ελιές Ροβιών,Τυριά Καρύστου, Σαλιγκάρια Αμαρύνθου, Ψάρια, Συσκευασμένες Τροφές, Αρτοσυσκευάσματα, Καφέδες, Μπύρα, Κρασιά, Οπωροκηπευτικά, Χοιρινά, Κοτόπουλα, Βιομηχανικά προϊόντα.