ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ09232019

Παρ, 20 Σεπ 2019 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Στα Οινόφυτα το 80% της βιομηχανίας στην Στερεά

Στα Οινόφυτα το 80% της βιομηχανίας στην Στερεά

"Και παράγουμε και εξάγουμε" δηλώνει ο πρόεδρος των Βιομηχάνων κ. Ν. Κουδούνης

Πραγματοποιήθηκε κοινή Εκδήλωση - Ημερίδα όλων των παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας με τίτλο «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παράγει και εξάγει».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας στα Οινόφυτα, την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας.

Σκοπός της της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση προς τις πολύπαθες επιχειρήσεις μας του τρίπτυχου που συνθέτει σφαιρικά την εξωστρέφεια ως στόχου των ΜμΕ , με την βεβαιότητα ότι θα προσφέρει την αναγκαία ενημέρωση-γνώση , απαραίτητη για την εξαγωγική προσπάθεια.

 

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας στην προλόγηση του συνεδρίου ανέφερε μεταξύ άλλων:

 

"... Στη Στερεά Ελλάδα έχουμε σημαντική παρουσία Βιομηχανίας η οποία είναι εν πολλοίς συγκεντρωμένη στην μείζονα περιοχή Οινοφύτων Σχηματαρίου.

 

Η συγκέντρωση αυτή αντιπροσωπεύει πάνω από το 80% της συνολικής Βιομηχανικής δραστηριότητας  της Περιφέρειας και πάνω από το 35% της αντίστοιχης δραστηριότητας της χώρας. 

 

Οι συνδεδεμένες με τον Σύνδεσμο επιχειρήσεις επιτυγχάνουν το 15% των συνολικών εξαγωγών αγαθών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των συσκευασμένων αγροτικών προϊόντων πλην πετρελαιοειδών. 

 

Ο πραγματοποιούμενος από τις επιχειρήσεις-μέλη μας κύκλος εργασιών αντιπροσωπεύει το 2,5% του ΑΕΠ της χώρας και προσφέρει πάνω από 25.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. 

 

Τα μεγέθη αυτά διαμορφώνονται  από όλες τις παραγωγικές επιχειρήσεις, πλην όμως είναι απόλυτα επηρεασμένα από τις επιδώσεις των μεγάλων και  οργανωμένων παραγωγικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων.

 

Σκοπός της σημερινής εκδήλωσης είναι η παρουσίαση προς τις πολύπαθες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μας της ανάγκης στροφής και αυτών προς τις εξαγωγές.

 

Η πραγματοποίηση της εξαγωγής κυρίες και κύριοι δεν είναι απλή υπόθεση και πάντως απαιτεί και προϋποθέτει επίπονη , πολύμηνη και συστηματική προετοιμασία πιστοποίησης του προϊόντος..."

 

"... Η εξαγωγή δεν είναι ουτοπία. Θέλει κόπο αλλά επιτυγχάνεται. Θέλει Θυσίες, αλλά εκπαιδεύει την επιχείρηση. Η επιχείρηση κυνηγάει την βελτίωση της ποιότητας και αποκτά διαδικασίες και αποκτά πιστοποιημένη ποιότητα...".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ