ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ09232019

Παρ, 20 Σεπ 2019 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Συνέδριο αλλά και σχεδιασμός για την αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων της περιοχής - Τι απέφερε η συνάντηση Βαρδαρού με την Λίνα Ευσταθίου


Η οργάνωση διεθνούς συνεδρίου στη θεματική «Βόρεια Εύβοια – προορισμός υγείας», ενέργεια που θα συνδράμει στη διαμόρφωση ευνοϊκού κλίματος για τον τουρισμό, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αναβάθμιση του τοπικού έμψυχου δυναμικού και η ανάδειξη του φυσικού πλούτου σε Αιδηψό - Ιστιαία είναι το αποτέλεσμα επίσκεψης του Σταμάτη Βαρδαρού στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.

Στη συνάντηση με τη Δήμαρχο Λίνα Ευσταθίου, ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Αν. Γενικό Γραμματέα στην υποστήριξη που προσφέρει η Δημοτική Αρχή στο Κ.Υ. Ιστιαίας, καθώς και στο θέμα του ιαματικού τουρισμού.

Τώρα  μπορεί να γίνει ενεργοποίηση των νέων διατάξεων που καθορίζουν τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία αναγνώρισης των μονάδων ιαματικής θεραπείας, των κέντρων ιαματικού τουρισμού - θερμαλισμού και των κέντρων θαλασσοθεραπείας ως μονάδων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Εξέλιξη που θα δώσει τη δυνατότητα να εισρεύσουν σημαντικοί πόροι από Ασφαλιστικά Ταμεία του Εξωτερικού, μέσω του ΕΟΠΥΥ, στην τοπική οικονομία.

Με βάση τα παραπάνω συμφωνήθηκε η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών μεταξύ του Γραφείου του Αν. Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και της Δημοτικής Αρχής Ιστιαίας - Αιδηψού και η υποστήριξη δράσεων που θα καθιερώσουν εκ νέου την ευρύτερη περιοχή ως πόλο ιαματικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Βαρδαρός συνοδευόμενος από τον Ειδικό του Σύμβουλο Νίκο Ανέστη, τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Νέστορα Αντωνίου και τον Τομεάρχη του ΕΚΑΒ Εύβοιας, Νίκο Κόκκο, παρουσία της Δημάρχου Αιδηψού Λίνας Ευσταθίου ζήτησε και έλαβε πλήρη ενημέρωση από τον νέο επιστημονικό υπεύθυνο του Κ.Υ., κ. Φώντα Αποστολόπουλο, το προσωπικό και τους τοπικούς φορείς για την κατάρτιση ενός χρονοδιαγράμματος αναβάθμισης της μονάδας σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Τι ειπώθηκε:

- Επιβεβαιώθηκε η δέσμευση του Υπουργείου για δρομολόγηση της προκήρυξης 2 μόνιμων θέσεων ιατρών ειδικότητας καρδιολόγου και λοιπού προσωπικού, με έμφαση στην ενίσχυση του διαγνωστικού τομέα.

- Συμφωνήθηκε η εντατική εξέταση τρόπων κτηριακής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας.

- Αποφασίστηκε η επιτάχυνση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την άμεση προμήθεια νέου ακτινολογικού μηχανήματος.

- Δεσμεύθηκε στην κάλυψη της ανάγκης αυτής, με την εξεύρεση βέλτιστης λύσης αναφορικά με τη λειτουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.