ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ12152019

Κυρ, 15 Δεκ 2019 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

Πιθανή η απαγγελία κατηγοριών μέχρι το καλοκαίρι, ωστόσο κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης μένουν στο σκοτάδι

 

Το ερώτημα που βασανίζει χιλιάδες μεριδιούχους (και) της Τράπεζας Ευβοίας είναι: Σωστά έκλεισε η Τράπεζα τους ή μπορούσε να σωθεί; Αν μπορούσε να σωθεί τότε τα οφέλη θα ήσαν πολύ περισσότερα από ό,τι "κερδήθηκε" (αν κερδήθηκε κάτι) με το κλείσιμό της.

Οι μεριδιούχοι δεν θα είχαν χάσει τα χρήματα που έβαλαν για να την στηρίξουν, δεν θα έχουν την ευθύνη να καταβάλουν κι άλλα αν το απαιτήσει η εκκαθάριση, δανειολήπτες θα είχαν εξοφλήσει, η τοπική οικονομία δεν θα είχε υποστεί το φοβερό πλήγμα της απώλειας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

 

Αρκετοί μιλούν για βίαιο κλέισιμο δεδομένου ότι οι συστημικές Τράπεζες που τελικά διασώθηκαν, αποδεδειγμένα είχαν κάνει μεγαλύτερα εγκλήματα διαχείρισης και όμως σε αυτές δεν υπήρξαν παρά ελάχιστες ποινικές διώξεις. 

 

Άλλοι πάλι εξηγούν ότι οι Συνεταιριστικές Τράπεζες κινήθηκαν στον τοπικό τους μικρόκοσμο οπότε κάθε αβλεψία΄, παρατυπία ή παρανομία, έπαιρνε μείζονες διαστάσεις. Ωστόσο κανείς δεν μπορέι να αποκρύψει ότι  οι Συνεταιριστικές έκλεισαν μέσα στην δίνη του περιορισμού των Τρπαεζών σε μόλις τέσσερις, άρα έκλεισαν ενώ μπορούσαν ασφαλώς να σωθούν.

 

Τα παραπάνω δεν μπορούν να αποκρύψουν βέβαια ότι παράνομο έχει γίνει. Έτσι ο κ. Ακριώτης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του συλλόγου Μεριδιούχων και Δανειοληπτών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας κ. Στέλιο Πολυκράτη, επισκέφθηκαν και πάλι την Ειδική Ανακρίτρια, ώστε να ενημερωθούν για την πορεία του ανακριτικού έργου.

 

Από την συνάντηση τους προκύπτει ότι με τον ρυθμό που εξελίσσεται η υπόθεση μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να απαγγελθούν  οι κατηγορίες στους τυχόν εμπλεκόμενους και να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για απόδοση δικαιοσύνης και για ικανοποίηση όλων όσων επλήγησαν από την κακοδιαχείριση της Τράπεζας.

 

Ο κ. Ακριώτης δήλωσε ότι βρίσκεται σε επαφή και με τον ειδικό εκκαθαριστή που έχει τοποθετηθεί προς διερεύνηση της υπόθεσης εντός της τράπεζας θέλοντας να έχει πλήρη εικόνα αφενός για την διαδικασία και τις προϋποθέσεις εκποίησης του ακινήτου ιδιοκτησίας της Συνεταιριστικής Ευβοίας καθώς και για τις δανειακές απαιτήσεις προς τους δανειολήπτες εκ μέρους της τράπεζας και τον χρόνο πιθανής περάτωσης της εκκαθάρισης. 

 

Υπενθλυμισε επίσης ότι είχε δεσμευτεί από την αρχή της θητείας του για τη στήριξή του ώσε να φτάσουμε έως την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ