ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ08172019

Παρ, 02 Αυγ 2019 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Βιομηχανία ΛΑΡΚΟ: ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΩΣΟΥΝ

Βιομηχανία ΛΑΡΚΟ: ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΩΣΟΥΝ

Μια επιχείρηση με διεθνή δράση που πορεύτηκε από άτολμες διορισμένες διοικήσεις

Ένα κλικ πριν το λουκέτο είναι πλέον Η ΛΑΡΚΟ που είναι και με την βούλα μια ζημιογόνος εταιρεία που είναι αδύνατον να περάσει σε εξυγίανση. Υπενθυμίζουμε τον καθησυχαστικό κ. Σταθάκη που διαβεβαιώνε με νηφάλιο τρόπο ότι εντός του 2017 "το θέμα της ΛΑΡΚΟ θα έχει επιλυθεί οριστικά".

Οι εργαζόμενοι ανήσυχοι προχώρησαν σε συνεδρίαση του Συντονιστικού οργάνου όλων των Σωματείων της εταιρείας ΛΑΡΚΟ, με θέμα: «Κρατικές Ενισχύσεις». Αποφάσισαν:

  1. Τη σύγκλιση των γενικών συνελεύσεων όλων των σωματείων.
  2. Συνάντηση την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί στα κεντρικά γραφεία της Εταιρίας (Φραγκοκλησιάς 27, στο Μαρούσι), με τους Βουλευτές, τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους, των Νομών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ.
  3. Συναντήσεις με τα αρμόδια Υπουργεία.

Οι θέσεις των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ είναι:

  1. Συνέχιση Λειτουργίας της Εταιρίας
  2. Εξασφάλιση Όλων των Θέσεων Εργασίας
  3. Διατήρηση όλων των κεκτημένων
  4. Λειτουργία κάτω από Δημόσιο Έλεγχο.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να ισχύσουν οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα όπως οι αμείλικτοι αριθμοί περιγράφουν ένα πολύ κακό μέλλον. 

 

Σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς, η ΛΑΡΚΟ έχει ζημίες 3 εκατ. ευρώ κάθε μήνα, χρωστα πάνω από 250 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και συνολικά 485 εκατ. ευρώ, έχει αρνητικά κεφάλαια 185 εκατ. ευρώ, πρέπει να επιστρέψει κρατικές επιχορηγήσεις 136 εκατ. ευρώ (από... που;) ενώ το κόστος παραγωγής του νικελίου είναι μεγαλύτερο από το κόστος πώλησης του.

 

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ - ΤΙ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ

 

Τα κόμματα κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Τι κατέστρεψε τη ΛΑΡΚΟ; Οι διορισμένες κομματικές διοικήσεις που  αντί να εξυγιάνουν την εταιρεία προσλάμβαναν, σπαταλούσαν, καταχρεώναν. Τώρα η κυβέρνηση δεν θέλει να δει κλείνει η ΛΑΡΚΟ επί των ημερών της (την ώρα που η εταιρεία έχει δεσπόζουσα θέση στη διεθνη αγορά και απλώς πρέπει να μειώσει τα κόστη της παντού). Σκέπτεται λοιπόν, την μερική ιδιωτικοποίηση μέρους της ΛΑΡΚΟ μέσω ίδρυσης νέας εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ