ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11192019

Τρι, 19 Νοε 2019 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Ο κ. Σπανός διαψεύδει το ΠΑΚΟΕ προστατεύοντας την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα του νομού

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ΠΑΚΟΕ, που βγάζει ακατάλληλες 31 παραλίες της Εύβοιας για κολύμβηση, ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας και νέος Περιφερειάρχης Στερεάς, Φάνης Σπανός, επαναλαμβάνει όπως κάθε χρόνο, ότι όλες οι παραλίες του νομού είναι καθαρές και κατάλληλες για μπάνιο.

O Φάνης Σπανός υποστηρίζει ότι οι μοναδικοί αρμόδιοι και πλέον αξιόπιστοι φορείς για τον χαρακτηρισμό των ακτών κολύμβησης είναι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας,  σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους.
Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΑΚΟΕ είχε καταθέσει αγωγή κατά του Φάνη Σπανού, -η οποία απορρίφθηκε από το δικαστήριο των Αθηνών-, για τη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη το 2016 κατά του ΠΑΚΟΕ, χαρακτηρίζοντας τότε τις μετρήσεις ως "άστοχη, παραπλανητική και αντεπιστημονική ανακοίνωση" που χαρακτηρίζει ακατάλληλες διάφορες παραλίες.
Σημειώνουμε επίσης ότι είναι πλήγμα για την Εύβοια να διαδίδεται και μάλιστα με επίσημες μετρήσεις ότι δεκάδες παραλίες της είναι ακατάλληλες για κολύμβηση, δεδομένου ότι δίπλα από τις εν λόγω παραλίες εκδηλώνονται οικονομικές δραστηριότητες.
Ο κ. Σπανός δημοσιοποίησε την παρακάτω δήλωση για το θέμα:
«Επαναπροωθείται προς δημοσιοποίηση, η απόφαση περί χαρακτηρισμού καταλληλότητας ακτών κολύμβησης του Νομού Εύβοιας για το έτος 2019, η οποία υπογράφηκε και αναρτήθηκε στη "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" στις 15 Μαΐου 2019.
Σύμφωνα με αυτήν, επιτρέπεται η κολύμβηση σε όλες τις χαρακτηρισμένες ακτές της Εύβοιας και της Σκύρου.
Πιο συγκεκριμένα, το σύνολο των δειγμάτων που ελήφθησαν και εξετάστηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, κατατάσσονται στο εύρος τιμών «υδάτων εξαιρετικής ποιότητας».
Η κολύμβηση, κατά πάγιο κανόνα της Δημόσιας Υγείας απαγορεύεται μόνο σε καθορισμένες περιπτώσεις υδάτων καθώς και:
α) εντός των λιμανιών,
β) εντός των μόνιμων αγκυροβολίων και των ναυπηγείων,
γ) σε ζώνη διακοσίων (200) μέτρων εκατέρωθεν από τα στόμια εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής, σύμφωνα με τις αποφάσεις καθορισμού αποδέκτη, όπου τοποθετούνται τοπικές απαγορευτικές πινακίδες,
δ) σε ζώνη πενήντα (50) μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων υδάτων,
ε) στις εκβολές ρεμάτων συνεχούς και διαλειπούσης ροής, έναντι και εκατέρωθεν βιομηχανικών-βιοτεχνικών δραστηριοτήτων,
στ) σε απόσταση διακοσίων (200) μέτρων εκατέρωθεν ιχθυοκαλλιεργειών ιχθυογεννητικών σταθμών.
Επισημαίνεται, επιπλέον, πως η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, είναι μοναδικοί αρμόδιοι και πλέον αξιόπιστοι φορείς για τον χαρακτηρισμό των ακτών κολύμβησης».