ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ09232019

Παρ, 20 Σεπ 2019 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑ

ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑ

Περί τους 28 φορείς εγκαλούν τον Δήμο ότι τη διέγραψε από ψήφισμα κατά των Αιολικών Πάρκων

Τα Αιολικά Πάρκα είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα την Εύβοια και σε κάποιες περιπτώσεις διαιρεί την κοινωνία της. Ωστόσο φαντάζει περίπου αδιανόητο επίσημοι φορείς να συγκαλύπτουν ακόμη και επίσημα ψηφίσματα για το θέμα εάν αυτό ισχύει. 

Φορείς που είναι ενάντια στην άναρχη - όπως λέγουν - εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Καρυστία, κάνουν λόγο για έκδοση αλλοιωμένης απόφασης, η οποία  όπως υποστηρίζουν, έρχεται σε αντίφαση με τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου της 28ης Μαρτίου 2018.

Οι φορείς σε ανακοίνωση τους αναφέρουν: Στο ψήφισμα που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπογεγραμμένο από 28 φορείς προς συζήτηση και ψηφοφορία, η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν η πρέπουσα.
Ενώ τοποθετήθηκαν επί του θέματος 11 Δημοτικοί Σύμβουλοι, δεν έγινε η δέουσα καταμέτρηση ψήφων,  όπως λένε, ώστε να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση.
Ύστερα από 3 ώρες και πλέον, συζήτησης υπήρξε μόνο η διαβεβαίωση από τον κ. Δήμαρχο ότι το Ψήφισμα θα ψηφισθεί, θα υπογραφεί και θα δημοσιευτεί την αμέσως επόμενη ημέρα, ώστε από κοινού να ξεκινήσει μαζί ο αγώνας για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που έχουν προκύψει "από την άναρχη εγκατάσταση αιολικών σταθμών στην περιοχή".
Όμως και ύστερα από 8 ημέρες, μετά την πίεση των φορέων, καταγγέλεται ότι δημοσιεύτηκε "καλά στημένη και μαγειρεμένη πλέον η απόφαση στην οποία εξαιρέθηκε η πρώτη παράγραφος που ήταν και η ουσία του ψηφίσματος των φορέων".
Στο ψήφισμα οι 28 φορείς αναφέρουν: "ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεση προσωρινή παύση όλων των εργασιών που έχουν σχέση με την υλοποίηση των εν λόγω έργων στο Δήμο Καρύστου και πολλώ δε μάλλον λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου, ούτως ώστε να επανεξεταστούν, να συναποφασιστούν, προστατευτούν και επιλυθούν τα κάτωθι: 
"Απαιτούμε λοιπόν από το Δήμο Καρύστου με αίτηση πολύ καλά τεκμηριωμένη, αφού διαβάσαμε τα πρακτικά και ακούσαμε προσεκτικά και την μαγνητοφώνηση της συνεδρίασης, να ακυρώσει αυτή την απόφαση και να συντάξει πάλι τη σωστή, η οποία θα αναφέρει την αλήθεια, ότι δηλαδή ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ εγκρίθηκε το ψήφισμα των φορέων Δήμου Καρύστου όπως κατατέθηκε και διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να αφαιρεθεί η επίμαχη παράγραφος που ζητά σαφώς την ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ των έργων από τις εταιρίες, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα και οι όροι που αναφέρονται στο Ψήφισμα των φορέων, όπως αυθαίρετα έπραξαν οι συντάκτες αυτής της άκυρης απόφασης.
Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης: "Κύριο μέλημά μας ήταν και είναι να περιορίσουμε την καταστροφή και την υποβάθμιση της περιοχής μας, ενώ ταυτόχρονα να υπερασπιστούμε τους ιδιοκτήτες που χάνουν την ιδιοκτησία τους.
Αυτό γίνεται κάθε μέρα και πιο φανερό, μετά και από τη μερική κύρωση των δασικών χαρτών, παρ’ όλη την παραπληροφόρηση ότι οι ιδιοκτησίες έγιναν ιδιωτικές δασικές, αν και η προστασία της περιοχής και της ιδιοκτησίας, είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ουσιαστικά ανταποδοτικά προς τους κατοίκους της περιοχής που σηκώνουν το φορτίο των ήδη εγκατεστημένων αιολικών σταθμών, είναι ο δεύτερος πυλώνας των αγώνων μας, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν οι αντίστοιχες κινήσεις από την Δημοτική Αρχή
Εμείς θα συνεχίσουμε να απαιτούμε και να διεκδικούμε πιο δυναμικά για το καλό και το μέλλον της περιοχής μας, για το καλό και το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών".

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ