ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ08252019

Παρ, 23 Αυγ 2019 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ολοκλήρωση βελτιωτικών παρεμβάσεων στο οδικό Δήμου Χαλκιδέων

Ολοκλήρωση βελτιωτικών παρεμβάσεων στο οδικό Δήμου Χαλκιδέων

Με την ανακατασκευή του ασφαλτικού τμήματος της οδού Αγίας Παρασκευής, που συνδέει τη διασταύρωση της Αγίας Παρασκευής στο δρόμο Χαλκίδας-Δροσιάς με τη διασταύρωση του δρόμου Χαλκίδα- Γλύφα προς Ριτσώνα, ολοκληρώθηκε η εργολαβία «δημοτικής οδοποιίας». 

Η σύμβαση για το έργο «δημοτικής οδοποιίας» εκτελέστηκε από την ανάδοχο Β. & Β. Αλεξάνδρου ΟΕ, σταδιακά, σε διάστημα ενός έτους, κατά τα προβλεπόμενα ως προς το χρονοδιάγραμμά της.

Αφορούσε:

- στην ασφαλτόστρωση οδών που προβλέπονται από το σχέδιο πόλης και βρίσκονται στο αρχικό στάδιο διάνοιξης (αφού έχει διασφαλιστεί ικανό πλάτος κατά το σχέδιο πόλης, προηγηθούν υψομετρικοί έλεγχοι σε σχέση με τις εγκεκριμένες μηκοτομές και χωματουργικές εργασίες, όπου απαιτείται ενώ θα ακολουθήσει τοποθέτηση κρασπέδων) καθώς και

- στην ανακατασκευή του ασφαλτικού τάπητα σε μια σειρά από άλλες οδούς (αφού πρώτα φρεζαριστεί το πάχος του παλαιού ασφαλτικού τάπητα)

του οδικού δικτύου του Δήμου Χαλκιδέων.

 

Το κόστος του έργου (προϋπολογισμού 800.000 ευρώ) ανήλθε στα 545.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%. Χρηματοδοτήθηκε δε, από ίδιους πόρους του Δήμου Χαλκιδέων.

 

Οι εργασίες ξεκίνησαν από τον–αυξημένης επικινδυνότητας για τους χρήστες του- άξονα Χαλκίδας–Νέας Αρτάκης (οδός Γ. Παπανδρέου), με ανακατασκευή του ασφαλτικού τάπητα στο τμήμα προ του καταστήματος Jumboέως και την κατηφόρα προς Νέα Αρτάκη (με κατάλληλα μέτρα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας να ακολουθούν, όπως διπλή διαγράμμιση, σήμανση κ.α.

Ακολούθησαν:

- η ανακατασκευή του ασφαλτικού τάπητα και βελτίωση του οδοστρώματος στον κόμβο της Λιανής Άμμου,

- η ασφαλτόστρωση σειράς οδών Συνοικίας Η΄, στην περιοχή πίσω από το κατάστημα Jumbo, 

- η ανακατασκευή του ασφαλτικού τάπητα στο δρόμο Χαλκίδας-Δροσιάς, στο τμήμα του από τη διασταύρωση προς Ποσειδωνία έως σχεδόν τη δεύτερη διασταύρωση προς Άγιο Μηνά,

- η ανακατασκευή του ασφαλτικού τάπητα σχεδόν στο σύνολο της οδού Σωρού, του δρόμου που συνδέει τη διασταύρωση της Αγίας Παρασκευής στο δρόμο Χαλκίδας-Δροσιάς με τη διασταύρωση του Πανοράματος στο δρόμο Δροσιάς-Λουκισίων,

- παρεμβάσεις στην περιοχή Κανήθου και συγκεκριμένα, στις οδούς Παλαμίδη, Αποστολίδη, Νικοδήμου και τη συνδετήρια κάθετό τους Φαρμάκη καθώς και στην οδό Κουτσαμάνη.

Με τις εργασίες να ολοκληρώνονται την Τετάρτη, 25 Ιουνίου, με την ανακατασκευή του ασφαλτικού τμήματος της οδού Αγίας Παρασκευής, που συνδέει τη διασταύρωση της Αγίας Παρασκευής στο δρόμο Χαλκίδας-Δροσιάς με τη διασταύρωση του δρόμου Χαλκίδα- Γλύφα προς Ριτσώνα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ