ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11192019

Τρι, 19 Νοε 2019 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Στο ΤΑΙΠΕΔ παραθαλάσσια έκταση στην παραλία Λιμνιώνα

Στο ΤΑΙΠΕΔ παραθαλάσσια έκταση στην παραλία Λιμνιώνα

Στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου μεταβιβάζεται ακίνητο 11 στρεμμάτων στην παραλία Λιμνιώνα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στην Εύβοια, σύμφωνα με δελτίο τύπου του βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου.

Με το Φ.Ε.Κ τεύχος Β' αρ. φύλ. 1387/30-5-2014 μεταβιβάζεται στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε» (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ) κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή ακίνητο 11 στρ. κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου στην Παραλία Λιμνιώνα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στην Εύβοια. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη έκταση περιήλθε στην κυριότητα του Δημοσίου μετά τον καθορισμού της παραλίας και του αιγιαλού της περιοχής.

Πρόκειται για μία περίπτωση, που το Ελληνικό Δημόσιο αποφασίζει τη μεταβίβαση ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ σε όλη τη χώρα, χωρίς καμία συνεννόηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας αλλά και της αρμόδιας δημοτικής και περιφερειακής αρχή του τόπου, αναφέρει ο βουλευτής.  Θέτει στη συνέχεια ερωτήσεις για το που ακριβώς βρίσκεται η εν λόγω έκταση και αν πρόκειται για δασική περιοχή ή για παραθαλάσσια έκταση–φιλέτο, η οποία θα πωληθεί για συγκεκριμένες τουριστικές χρήσεις σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

"Ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις σε αυτή την περίπτωση και με ποιες επιπτώσεις στη φυσιολογία και μορφολογία της παραλίας και της ευρύτερης περιοχής; Ποιες διαδικασίες θα ακολουθηθούν και ποιος θα εγγυηθεί-και με ποιους όρους-τη διαφάνεια της διαδικασίας;"

Ο κ. Αποστόλου χαρακτηρίζει θολή την κίνηση της κυβέρνησης, η οποία θεωρεί ότι «αξιοποιεί» εκτάσεις που ανήκουν στον ελληνικό λαό χωρίς κανένα εθνικό σχεδιασμό, χωρίς καμία συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον για την απαραίτητη συναίνεση που απαιτούν οι δύσκολοι και ύποπτοι αυτοί καιροί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ