ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ02202019

Δευ, 18 Φεβ 2019 9pm

Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ενεργειακή Κοινότητα στην Αυλίδα με Δήμο Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων συνεδριάζει την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της  Περιφερειακής ενότητας Εύβοιας, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Χαϊνά 93.  Ένα από τα κυρια θέματα και πρώτο στην ημερήσια διάταξη είναι "Περί συμμετοχής στη σύσταση ενός Αστικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης στην Ενεργειακή Κοινότητα Αυλίδος, με Καταστατικό, το οποίο θα προσυπογράψουν η ΕΡΤ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Χαλκιδέων. Εισηγητής θα είναι προσωπικά ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Χρ. Παγώνης.

Περισσότερα...

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Η ΣΚΥΡΟΣ

Επεκτείνεται ταχύτατα η ενεργειακή αναβάθμιση του νησιού που εντάχθηκε ήδη στους 100 πράσινους προορισμούς

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ηλιακά συστήματα, συστήματα για την εξοικονόμηση νερού, αλλά και το πρώτο βιοκλιματικό γυμναστήριο σε νησί.  Όλα αυτά εντάσσονται στον σχεδιασμό της ενεργειακής αναβάθμισης του γυμνασίου της Σκύρου, με στόχο να αποτελέσει το πρώτο «πράσινο» σχολείο που θα πληροί τα πιο αυστηρά διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα, όπως αυτά οριοθετούνται από το πρόγραμμα «Green Destinations», το οποίο υποστηρίζει προορισμούς ανά τον κόσμο να βελτιωθούν με βάση τα παγκόσμια κριτήρια και τους στόχους που αναγνωρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Περισσότερα...

ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ

Το κορυφαίο περιβαλλοντικό πρόβλημα της Στερεάς Ελλάδας που απειλεί και τον Ευβοϊκό μπορεί πλέον να επιλυθεί - Δηλώσεις Μπακογιάννη

Το στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την εξυγίανση και την ανάπτυξη της περιοχής τους Ασωπού τώρα μπορεί να υλοποιηθεί. 

Περισσότερα...

ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ TESLA Η ΣΚΥΡΟΣ

Η κυβέρνηση βλέπει θετικά πρόταση της εταιρείας για αντικατάσταση του ντίζελ με σύγχρονο δίκτυο φωτοβολταϊκών και μπαταριών σε όλα τα νησιά

Ισχυρή είναι πλέον η πιθανότητα να αλλάξει εντελώς η φιλοσοφία ηλεκτροδότησης στην Σκύρο. Αν και ακόμη είμαστε στο στάδιο των συζητήσεων η παγκόσμιας δυναμικότητας εταιρεία Tesla, ήρθε στην Ελλάδα και σε συνάντηση με την κυβέρνηση πρότεινε την αντικατάσταση ντιζελογεννητριών που κατανάλωναν 1400 λίτρα πετρελαίου την ημέρα, με ένα αυτόνομο σύστημα ηλεκτροπαραγωγής από φωτοβολταϊκά και μεγάλες μπαταρίες.

Περισσότερα...

Με δωρεά ενισχύεται η ανακύκλωση του Δήμου Χαλκιδέων

Στη διάθεση του Δήμου Χαλκιδέων είναι από την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, ένα ακόμη απορριμματοφόρο όχημα, που θα καλύπτει ανάγκες στον τομέα της ανακύκλωσης.

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ