ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ04012020

Τετ, 01 Απρ 2020 4pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Ζητούμενο οι ισοδύναμες ευκαιρίες στην Εκπαίδευση

Ζητούμενο οι ισοδύναμες ευκαιρίες στην Εκπαίδευση

Πραγματοποιήθηκε το 3ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο στην Χαλκίδα, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Ο σύλλογος δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας δηλώνει "βαθιά πίστη στην καινοτομία, τη συμμετοχή και τον αγώνα μέσα από την ανακάλυψη κοινών δρόμων". 
Επίσης ότι "βαδίζει όλα αυτά τα χρόνια έχοντας ως σημαία αγώνων του τις ισοδύναμες ευκαιρίες για εκπαιδευτικούς και παιδιά σε ένα σχολείο που θα μας χωράει όλους". 

Αναφέρει επίσης: "... Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση,  στερεί πολλά κεκτημένα του κλάδου και έχει δημιουργήσει ένα σχολείο κουτσουρεμένο.
Μερικές από τις εξελίξεις στο εκπαιδευτικό σύστημα όπως η κατάργηση του δασκάλου του ολοήμερου, των σχολείων ΕΑΕΠ, η αλλαγή του προγράμματος του ολοήμερου στο νηπιαγωγείο, η δημιουργία αποκεντρωμένων δομών στην εκπαίδευση μακριά από τα καθημερινά προβλήματα των σχολικών μονάδων, η ανύπαρκτη επιμόρφωση η στέρηση ισοδύναμων δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, συζητήθηκαν στο 3ο εκπαιδευτικό συνέδριο.
Στο συνέδριο ωστόσο αναδείχθηκαν οι ιδιαίτερες δράσεις των εκπαιδευτικών και των σχολείων που καινοτομούν και προάγουν την ευρηματικότητα και τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών και συνάμα των μαθητών".
Η Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Βέτα Κορωναίου και Έφη Βαρβαρού ευχαρίστησαν όλους όσους στάθηκαν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια και βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του συνεδρίου.