ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι11192019

Τρι, 19 Νοε 2019 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΟΝΙΜΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΜΟΝΙΜΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Στην Εύβοια μετακινούνται καθημερινά 6.500 μαθητές - Ποιες οι μόνιμες δυσκολίες στο εγχείρημα

 

Μόνιμος πονοκέφαλος για τις υπηρεσίες η καθημερινή μετακίνηση χιλιάδων μαθητών στην Εύβοια. 

Το πρώτο πρόβλημα φυσικά είναι το παλαιό οδικό δίκτυο που έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια χρόνου αλλά και βτην ανάγκη για  "ειδικά δρομολόγια". Το δεύτερο όμως είναι σοβαρότερο: Δεν υπάρχει άμεση ενημέρωση για τους νέους κάθε φορά μαθητές που έχουν ανάγκη μετακίνησης με αποτέλεσμα ένα μικρό χάος, ορισμένες φορές μη διαχειρίσιμο.

 

Για το θέμα αυτό έγινε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανού. Στη συνάντηση, παρευρέθηκαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΣΤΕ κ. Κωνσταντίνος Ρουσόπουλος, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας κ. Δημήτρης Κυριτσόπουλος και ο εντεταλμένος εκπρόσωπος του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Ευάγγελος Ντούνας

 

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν στο έργο της μεταφοράς μαθητών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με κύριο αυτό της ελλειματικής παροχής στοιχείων από τις σχολικές μονάδες.


Έχει παρατηρηθεί πως μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων δεν καταχωρούν εγκαίρως και ορθά τα στοιχεία των μαθητών στην εφαρμογή της Π.Ε. Ευβοίας, με αποτέλεσμα αφενός μεν να καθυστερούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες, αφετέρου δε να απαιτούνται διαρκείς τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.


Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να οριστούν συγκεκριμένες καταληκτικές προθεσμίες, εντός των οποίων, όλες οι σχολικές μονάδες θα πρέπει να ενημερώσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα με στοιχεία που αφορούν νέους μαθητές και μαθήτριες στα προνήπια, στην Α΄ Δημοτικού, στην Α' Γυμνασίου, στην Α' Λυκείου, στα ΕΠΑΛ, στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής καθώς και μαθητές που προέρχονται από μετεγγραφή. Πέραν αυτών των προθεσμιών δεν θα υπάρχει δυνατότητα για καταχώρηση νέων στοιχείων.


Με το πέρας της συνάντησης, ο Φάνης Σπανός δήλωσε

"Η μεταφορά μαθητών αποτελεί μία από τις δυσκολότερες δράσεις μας, καθώς αφορά 6.500 παιδιά και διενεργείται σε ένα άκρως προβληματικό νομοθετικό πλαίσιο. Είναι λυπηρό η επίπονη προσπάθεια από τα υπηρεσιακά στελέχη όλων των φορέων, να μην μεταφράζεται σε ένα άριστο αποτέλεσμα για τα παιδιά της Εύβοιας. 

 

Στη σύσκεψη θέσαμε από κοινού ένα συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο παρακαλώ δημόσια να τηρήσουμε, προκειμένου να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία τους κκ Προϊσταμένους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του Νομού μας, αλλά και καθέναν και καθεμιά επικεφαλής σχολικής μονάδας προσωπικά."