ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ08252019

Παρ, 23 Αυγ 2019 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Διπλωματούχοι βυζαντινής μουσικής από τη Σχολή Μητρόπολης Χαλκίδας

Διπλωματούχοι βυζαντινής μουσικής από τη Σχολή Μητρόπολης Χαλκίδας

Το Σάββατο 21 Ιουνίου το πρωί, κατόπιν εγκρίσεως του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διενεργήθηκαν Διπλωματικές Εξετάσεις στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Χαλκίδας στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Οικογενείας Πνευματικού της οδού Μεσσαπίων 10, με την τιμητική προεδρία του Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου του Δ.Σ. της Σχολής.

Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Γεώργιος Γερογιάννης, κ. Γεώργιος Καραγκούνης, κ. Θεοδόσιος Στεργιόπουλος και κ. Σπυρίδων Σιμιτζής, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Παύλος Κουρμπέτης και ο Διευθυντής της Σχολής κ. Γρηγόριος Αναστασίου, μαζί με τους Ιερείς και τους σπουδαστές της Σχολής που παρευρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους υποψηφίους να αποδίδουν με πιστότητα στην πατρώα Βυζαντινή Μουσική το Πρόγραμμα των Εξετάσεών τους.

 Διπλωματούχοι της Βυζαντινής Μουσικής ανεδείχθησαν, με γενικό βαθμό ΑΡΙΣΤΑ ΜΕΤ’ ΕΠΑΙΝΟΥ, ο μαθητής στην τάξη του Καθηγητού κ. Δήμου Τσίμπου, Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος π. Νικόλαος Μάρκου, Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μαντουδίου, και ο μαθητής στην τάξη του Διευθυντού κ. Γρηγορίου Αναστασίου, κ. Πολύκαρπος Πολυκαρπίδης, φοιτητής και Αναγνώστης της Ιεράς Μητροπόλεως, υιός του Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος π. Γεωργίου Πολυκαρπίδη.

Πτυχιούχοι της Βυζαντινής Μουσικής ανεδείχθησαν, με γενικό βαθμό ΑΡΙΣΤΑ, οι μαθητές στην τάξη του Καθηγητού κ. Δήμου Τσίμπου  Αιδεσιμολογιώτατοι Οικονόμος π. Νικόλαος Αναστασίου, Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Ροβιών και Πρεσβύτερος π. Δημήτριος Σταμούλος, Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Κηρίνθου, ενώ Πτυχιούχος της Ψαλτικής Τέχνης, με γενικό βαθμό ΑΡΙΣΤΑ, ανεδείχθη η μαθήτρια στην τάξη του κ. Δήμου Τσίμπου κ. Ευθυμία Γεωργουσοπούλου – Αναστασίου από τα Ψαχνά.

 Όλοι οι παραπάνω πτυχιούχοι και διπλωματούχοι, φοίτησαν επιμελώς στη Σχολή, παρακολουθώντας την Βυζαντινή Μουσική και στα δευτερεύοντα μαθήματα της Σχολής (ευρωπαϊκή μουσική, ιστορία και μορφολογία της μουσικής, τυπικό ιερών Ακολουθιών κ.ά.).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ