ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ09232019

Παρ, 20 Σεπ 2019 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Στον «αέρα» η οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου

Στον «αέρα» η οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου

Προβληματίζει η στάση του Υπουργείου για το μείζον θέμα στο Μικρό Βαθύ Αυλίδας

Καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και μάλιστα άνευ ουσιαστικών εξελίξεων είχε η πρόσφατη επίσκεψη εκπροσώπων του Υπουργείου Πολιτισμού αναφορικά με την οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου στο Μικρό Βαθύ Αυλίδας.

 Μία επίσκεψη που εξελίχθηκε τελείως διαφορετικά από αυτό που αναμενόταν και που ήλπιζαν δημοτική Αρχή και τοπικοί φορείς.

Η προϊσταμένη της  Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ, κ.Έλενα Κόρκα τελικά δεν παρέστη στη συνάντηση, ούτε αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο πραγματοποιήθηκε, ενώ, αντ' αυτής, στο Μέγαρο Κότσικα, παραβρέθηκαν τρεις υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Επί της ουσίας, βάσιμα συμπεράσματα δεν εξήχθησαν ενώ αυτό που επισήμανε το κλιμάκιο σε όλους τους τόνους ήταν, πως το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αυλίδας τίθεται προς αμφισβήτηση από το Υπουργείο, καθώς θεωρείται πως παρουσιάζει κενά και ελλείμματα. Οι τρεις υπηρεσιακοί παράγοντες, μάλιστα, αναφέρθηκαν εκτενώς σε νομοθετήματα του 1970 και του 2001, τα οποία αναγνωρίζουν τον αρχαιολογικό χώρο, τονίζοντας ότι δεν περιέχονται εντός αυτών χάρτες και αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η πρόταση του Υπουργείου.

Οι τόνοι ανέβαιναν συχνά και τα πνεύματα οξύνονταν στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με μερίδα τοπικών φορέων να κάνουν λόγο για εμπαιγμό από πλευράς Υπουργείου και για μία συνάντηση άνευ ουσίας και νοήματος.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια αφού μένει μετέωρο και ανοιχτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα λάβει χώρα και έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με πιθανές ημερομηνίες αυτές τις 19ης και 21ης Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ