ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ09222019

Παρ, 20 Σεπ 2019 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΔΙΠΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΔΙΠΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Πώς μεταφράζεται η ένταξή του στο πρόγραμμα "Στέγαση και Εργασία για τους  Άστεγους”

Διπλή νίκη για τον Δήμο Χαλκίδας. Η πρώτη έχει να κάνει με το ανθρώπινο πρόσωπο του αφού εγκρίθηκε δικό του σχέδιο για στέγη και εργασία αστέγων στην πόλη. Η δεύτερη νίκη έχει να κάνει με την ικανότητα των υπηρεσιών του να υποβάλλει πλήρεις φακέλλους ώστε να χρηματοδοτούνται σχεδιασμοί του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με τον τίτλο ¨Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους”.έχουν ενταχθεί 8 Δήμοι από όλη την Ελλάδα και πως ο Δήμος Χαλκιδέων είναι ο μοναδικός στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που έχει υποβάλλει σχετική πρόταση.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων στον Δήμο Χαλκιδέων αντιστοιχεί ποσό 250.000,00€.
Στις Ενέργειες Στέγασης και κάλυψης βασικών αναγκών οι δαπάνες που καλύπτονται από το Πρόγραμμα είναι οι παρακάτω:
 Κάλυψη ενοικίου έως του ποσού των 180 ευρώ μηνιαίως για έναν 1 ωφελούμενο, έως 240 ευρώ μηνιαίως για δύο 2 ωφελούμενους και έως του ποσού των 300 ευρώ μηνιαίως για τρεις 3 ή περισσότερους ωφελούμενους για διάστημα έως και 18 μήνες, κατόπιν αξιολόγησης από τον Δικαιούχο/Διαχειριστή για  την αναγκαιότητα συνέχισης της παροχής κατά τη συμπλήρωση 12 μηνών.
- Δαπάνες οικοσκευής έως του ποσού των 750€ άπαξ για έναν 1 ωφελούμενο, 900€ άπαξ για δύο 2 ωφελούμενους και 1.000€ άπαξ για τρεις 3 ή περισσότερους ωφελούμενους.
- Λειτουργικές δαπάνες (δαπάνες υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και κοινοχρήστων για διάστημα έως και 18 μήνες κατόπιν αξιολόγησης από τον Δικαιούχο/ Διαχειριστή για την αναγκαιότητα συνέχισης της παροχής κατά τη συμπλήρωση 12 μηνών), έως του ποσού των 750€ άπαξ για έναν 1 ωφελούμενο, 900€ άπαξ για δύο (2) ωφελούμενους και 1.000€ άπαξ για τρεις 3 ή περισσότερους ωφελούμενους.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, το πρόγραμμα αποσκοπεί στη μετάβαση από τις Δομές επείγουσας στέγασης και τους κοινωνικούς ξενώνες, σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις, με παράλληλες δράσεις υποστήριξης και εργασιακής επανένταξης.
Η ένταξη του Δήμου Χαλκιδέων ενεκρίθη με απόφαση της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανούς Φωτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ